Орлин Цветков ще е новият изпълнител директор на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев” във Враца. Решението бе взето на провелото се вчера общо събрание на здравното заведение. Така той сменя от поста настоящия болничен шеф Светозар Луканов. Освен тази рокада, смяна има и в Съвета на директорите. В него влизат представителят на Министерството на здравеопазването Иванка Кръстева, Орлин Цветков, Владислава Лакова и д-р Валери Симеонов. Вчера обаче новият борд не бе сформиран, тъй като отсъстваше представителят на министерството. Очаква се до седмица новият съвет да се събере пак, за да избере както свой председател, така и да гласува за новия изпълнителен директор на врачанската болница Орлин Цветков. Новият здравен шеф и Съветът на директорите ще бъдат вписани в търговския регистър след две седмици. Дотогава високият пост ще продължава да се заема от Светозар Луканов.

Против рокадата във врачанската болница гласува кметът на областния град Николай Иванов. За това той бе упълномощен от местния парламент.

„Помолих представителя на най-големия акционер в болницата – държавата, да ни представи мотивите, с които е свикано от тях това общо събрание за освобождаване на съвета на директорите. Отговорът беше, че няма такава процедура акционерът, който е поискал свикването на общото събрание, да изложи мотивите си. Според мен тази смяна е политическа и това води до нарушаване на ритъма на работа на болницата”, категоричен бе кметът на Враца.

Припомняме, че Орлин Цветков оглави врачанската болница в края 2009 година. През 2013-та той напусна здравното заведение по лични причини. Тогава овакантеното място бе заето от заместник-кмета на община Враца Светозар Луканов.