Кметът на Община Враца Калин Каменов, директорът на ОД на МВР старши комисар Янко Янколов и началникът на сектор „Пътен контрол“ към „Пътна полиция“ старши инспектор Янко Харалампиев проведоха съвместна пресконференция по повод протестите на територията на общината.

Калин Каменов се обърна към участниците в протестните шествия с призив да спазват правилата, така че всички жители и гости на града да могат да се придвижват спокойно. Той апелира още за спазване на Закона за движение по пътищата, разбиране и толерантност и благодари на колегите от ОД на МВР за свършената работа и недопускането на безредици по време на протеста на 11 ноември. „Уважаваме правото на протест на всеки гражданин, стига да се спазват правилата и законите на страната“, допълни още Каменов.

Директорът на областната дирекция на полицията в града старши комисар Янко Янколов също призова за толерантност и граждански мир и гарантира, че служителите на МВР ще следят да не се допуска нарушаване на обществения ред по време на демонстрациите. Старши инспектор Янко Харалампиев от „Пътна полиция“ увери, че от страна на Районното управление и КАТ са предприети действия да не се затруднява преминаването на автомобилите през всички главни пътни артерии в града.