Когато управляващите искат да ни подготвят за нещо, което вече е решено обикновено го пускат в 24часа или Труд! От таблицата (приготвена от голяма застрахователна компания по поръчка на горните медии) разбираме, че базовата цена за Гражданска отговорност ще е между 280-300 лв., да, правилно сте прочели 300 лв.! А, ако сте извадили “късата клечка” и сте на 21 г. или по-малко и живеете в София ще започвате от 550 лв.!!!
В началото на тази година се затраховах за 183 лв., в момента би ми струвало 280 лв., със 100 лева нагоре или над 300 милиона лева допълнително при застрахователите! Самите застрахователи обявиха, че след тълкователното решения са получили допълнително претенции за 90 милиона лева, къде са 300, къде са 90 милиона.
А, ако почнем да смятаме и 4 набора (18,19,20,21 годишните) по 550 лева…
Къде е КФН да предостави информация какво се случва и каква са истинските числа? Проверява ли КФН информацията, която се завъртя, че застрахователите източват печалба през собствени адвокатски дружества и излизат на загуба?
Защо предложения бонус е само 25%, би трябвало да е минимум 50%, както малуса той има превантивен и мотивиращ характер? Защо всички ще започват на чисто с еднаква базова цена, и осъденият убиец на пътя и шофьорът със златен талон?
Чакам отговор на много въпроси, а ВИЕ се пригответе да плащате!
#ГражданскаОтговорност #КинтиКинти #АлооКФНто

Таблицата е взета от статия на 24часа!

Позицията е препечатана от страницата на Настимир Ананиев във “Фейсбук”