“Отваряне на пътя на 15 февруари няма да е ок и за хората, защото после ще трябва да затворим пътя отново. Създава се един дискомфорт и за населението. Тъкмо започваме да работим и ние, хората ще започнат да минават по трасето и после, след около 45 дни, ще трябва да затворим пътя отново. “, това каза Христо Савев от Грома Холд, изпълнител на обекта на Лот 2 на пътя Мездра-Ботевград, при инспекция на строителните дейности от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, кметове, депутати, областния и зам.-областния управител на Враца.

“Тъй като такъв ангажимент бе поет за пускане на пътя в средата на февруари, аз обещах да се направи пълен анализ и да бъде направено всичко възможно пътят да бъде пуснат следващия месец.”, това сподели министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков пред представители на строителния надзор, фирмата изпълнител, както и кметове и народни представители от областта.

“Отварянето на пътя не означава, че ще бъдат преустановени строителните дейности. Освен това трябва да се погрижим и за обходните пътища след зимата. Те стават много трудни за поддръжка.”, това сподели Председателят на УС на АПИ Ясен Йорданов.

За сега краен срок  за пускане на пътя остава 15 февруари, но има вариант този срок да бъде променен, тъй като техническият надзор и строителите смятат, че пускане на пътя в средата на февруари само би усложнил по-нататъшните строителни дейности по обекта.