Маринела Николова бе номинирана от събранието на общинската структура на ГЕРБ като кандидат за кмет на община Козлодуй за трети път. В пост във “Фейсбук” градоначалникът на Козлодуй благодари за номинацията и представи две от новите надидатури за кандидат за кмет на селата Гложене и Бутан.
“На проведеното днес номинационно събрание на общинската структура на ГЕРБ, отново ми гласувате доверие и заставате до мен в изборната надпревара за трети мандат като кмет на община Козлодуй.
За два мандата успяхме да направим много за нашата община, но още много ни предстои и аз вярвам, че със силен екип от общински съветници и кметове ще успеем да облагородим и населените места, да довършим всички стартирали проекти и да подобрим инфраструктурата в селищната система.
Благодаря на моя екип и на общинските съветници, които застанаха зад общите идеи! Не мога да скрия, че мандатът беше труден – белязан от COVID криза, от двугодишна политическа криза, от икономическа рецесия. Не успяхме да осъществим част от проектите, именно поради външни фактори.
Но, вие ме познавате, аз не се отказвам лесно! Ще продължавам да работя упорито, от сърце и душа за всички мои съграждани!
В днешните номинации имахме и две нови дами за кандидати за кметове на населени места. Катя Тодорова и Зорница Симеонова, съответно – за Гложене и за Бутан. Досегашният кмет на Бутан, Кирилка Асенова, е предложена за кандидат за общински съветник. Смятам, че с познанията и опита си тя ще може да бъде голяма опора за населението на Бутан и, в частност, на кандидата за кмет Зорница Симеонова. Настоящият кмет на село Гложене избра друг политически път и мога да кажа, че до момента сме работили в партньорство, но в крайна сметка всеки сам прави своите избори.
Катя Тодорова е икономист, специалист по финанси и кредити. В кариерата си до момента е изпълнявала длъжности, свързани с управление на финанси, счетоводна дейност, комуникация с клиенти. Родом е от Гложене, живее там и работи в Козлодуй, в сферата на застраховането. Има 18 години трудов стаж и в Гложене е позната като коректен, деликатен и внимателен човек. До момента не е била политически обвързана.
Зорница Симеонова е магистър-икономист в сферата на човешките ресурси. Доказала се е като добър администратор и ръководител. От 2011 година е управител на Дневен център за пълнолетни с увреждания в Хърлец. Под нейно ръководство центърът се утвърди като предпочитана социална услуга, а персоналът е мотивиран и удовлетворен, въпреки непрекъснатите законови промени, които пряко засягат структурите в социалната сфера. Има и двугодишен стаж в кметството в Бутан, което й е донесло опит в административната работа. До момента не е била политически обвързана.
Предстои важна предизборна кампания, а днес номинации за кметове на кметства и общински съветници получиха наистина уважавани и достойни личности, които с професионализма и опита си ще работят за развитието на града и населените места и за доброто на жителите на община Козлодуй.
Сигурна съм, че ГЕРБ-Козлодуй ще има една силна листа от кандидати за кметове на кметства и за общински съветници и желая успех на всички номинирани!
Всички гласувани номинации ще бъдат представени на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще определи окончателния вид на листите с кандидати за общински съветници и кметове на населени места.