Реакцията на общинския съветник Венелин Петров за некачествен ремонт пред блока,

в който има апартамент предизвика проверка на място от зам.-кмета Мария Попова и нейния екип.

Петров бе използвал снимки за илюстрация от междублоково пространство, което би трябвало да е зелена площ, но се използва за паркинг, и от настилка, която не е била сред ремонтираните участъци. Според подбраните и публикувани от него кадри, улицата би трябвало да е в много лошо състояние.

Не това обаче намери екипът ни там.

Попитахме и зам.-кмета Мария Попова дали в действителност служителите, асфалтирали и ремонтирали уличните пространства са работили немарливо. 

“Полученият сигнал, който дойде при мен, беше във връзка с настилката пред “Орбита” 8 и 9.   За това реших да дойда на място и да видя, действително ли толкова некадърно работниците са си свършили работата, но виждам,  че е свършено  това, което е поръчано от Община Враца и е изпълнено с добро качество.” , каза Мария Попова.

Изцяло е ремонтирана  настилката пред блок “Орбита” 10, като асфалтът пред блок 8 и 9 е в добро състояние и там са били изкърпени дупките. 

Пред “Орбита” 10 настилката е била в много лошо състояние и улицата е преасфалтирана изцяло. На целия обект шахтите са били денивелирани. Сега са повдигнати, така че да се оттича в тях водата.

Улицата преди ремонта

След ремонта пред блок “Орбита” 10

Пред блока, в който живее общинския съветник Венелин Петров са били изкърпени дупките, както и е подобрен подходът към улицата, като е ограничена водата, която обичайно наводнява улицата при дъжд и снеговалеж. 

Улицата пред блоковете 8 и 9 е с изкърпена асфалтова настилка, повдигнати шахти, подобрени места за паркиране и защитена от водосбор.

 

Различни бяха мненията на хората от двата блока,

като повече бяха питанията, кога ще се сменят плочките пред “Орбита 8 и 9”  и оформят околоблоковите пространства. Имаше и недоволни живущи, а имаше и благодарни. 

“Да не кметът да се е нанесъл в нашия блок да живее, та идват да асфалтират”, така образно разказа реакцията си врачанин, когато видял машините и продължи, че ако не е била направена дигата в началото на улицата, цялата вода от гарата се събира на тази улица. 

“Дупките са направени, но можеше и по-натам, където ВиК са копали  и там цялата улица да асфалтират”., каза жена от блока.

Мъжът й пък обясни, че изцяло асфалтираното пространство преди е било абсолютно непроходимо. Врачанинът намекна и за нуждата от паркинг в района.