През последното денонощие на територията на община Враца се е образувала 20-сантиметрова снежна покривка. Улиците за масовия градски транспорт, площите пред лечебни, детски и учебни заведения, както и междублокови пространства са почистени от 9 специализирани машини на ОП „БКС“. Използваното количество сол е близо 100 тона.

Снегопочистването на пътната мрежа в населените места е извършвано от 7 снегорини на арендатори. Дежурните екипи в местната администрация са провели разговори с кметовете на селата от общината, като е установено, че няма проблеми с електрозахранването и водоподаването. Тротоарите и централната градска част са почиствани ръчно от служители на БКС, с роторни машини.

Контрол за качество на снегопочистване е извършван през цялата нощ от служители на звено „Инспекторат“. Община Враца отправя апел водачите на МПС-та да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на специализираната техника. При почистване на пространства пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини.