Няколко скрити камери следяли живота на 23-годишната Дарина Министерска в собствения й дом, където живеела с малката си дъщеричка Никол. Те са поставени тайно от бащата на 1-годишната им дъщеричка Никол – Викторио Александров. Причината за нелегалното следене е в болезнената ревност на 26-годишния сотаджия. Манията му за контрол над Дарина минава всякакви граници, след като категорично й заявява, че няма начин да се разделят. Викторио отказва упорито да се изнася от жилището, като заплашва да очисти майката, ако дръзне да го напусне и да ограничи правата му над детето. 

“Дарина никога не е имала намерение да спре Викторио да вижда Никол. Просто искаше нормален живот, в който да има приятели, да си кани гости и да е щастлива”, разкриват пред “България Днес” приятелките й, пожелали анонимност. Още тогава те алармират, че Викторио е извън контрол и Дарина трябва мигновено да подаде жалба и да му бъде наложена ограничителна заповед. Момичетата не знаят как Викторио е сложил скритите камери. Предполагат, че се е снабдил с тях покрай познанията от работата си в СОТ-а. Не е ясно и дали някоя от тях е била открита от ченгетата по време на обиските в дома на Дарина, която е разстреляна от Викторио в коридора преди две седмици. След като стреля по майката, Викторио взима плачещата си дъщеричка, която по-късно ранява смъртоносно. Единственият неуспешен изстрел е в собствената му главата, в опита му да се самоубие. Куршумът само одрасква челото му. Психическият тормоз над Дарина продължава повече от година, разкриват още приятелките й. В един от скандалите Викторио директно я заплашва, че може да “падне, докато простира” прането. В друга разпра казва, че е способен да инсценира катастрофа с колата й, за да се отърве от майката. Забранява на Дарина да се вижда с родителите си, както и те да идват в дома й, защото страда от параноя, че се опитват да ги разделят. Предупреждава младата майка да не приема приятелки в дома си и дори следи профилите й в социалните мрежи със специални програми. В крайна сметка Дарина скрива телефон в тоалетната, за да може в случай на заплаха да се обади в полицията. Телефонът обаче е открит от Викторио и потрошен. Това не е първият й апарат, който сотаджията чупи в прилив на гняв. Дарина така и не подава жалба в полицията, защото до последно мисли, че периодът на неразбирателство ще отшуми. Това не се случва, а Викторио подава жалба в полицията първи. Съобщава, че Дарина го потиска, защото не е мила и нежна с него.  Заплахите и униженията, на които е била подложена Дарина, ще станат ясни по време на процеса в съда. В последните месеци Дарина инсталира на телефона си програма за запис на всички телефонни разговори, защото вече планира да вземе сериозни мерки. 

Викторио е с две обвинения за убийството на детето си и майка му. Той ще отговаря и за отвличането на таксиметров шофьор, на който опира пистолет в главата, за да го закара до храстите, в които посяга на собственото си дете. 

Миналата седмица малката Никол и майка й Дарина бяха погребани в бели ковчези. 

Изкарват килъра луд 

Временно невменяем се опитват да изкарват двойния убиец Викторио. Защитниците му поискаха психиатрична експертиза, която да установи дали той е осъзнавал какво върши, докато стреля в майката и бебето. Това е поредна врътка, за да се опитат да спасят кожата на жестокия сотаджия. Самият той иска “домашен арест”, кълнейки се, че няма да бяга. Оплаква се от липсата на лекари в килията и от главоболие, от което не можел да спи. Съдиите отказаха да го пуснат извън решетките. Разследващите допускат, че убийството е било планирано, като има данни Викторио да е планирал да бяга в Турция, след като очисти Дарина.