Атанас Зафиров

Атанас Зафиров отново ще бъде народен представител от област Враца. Това стана ясно от пост на Зафиров във “Фейсбук”, който обяви че ще помага и на структурите във Видин и Монтана, където Столетницата остана без народни представители.

Публикуваме поста без редакторска намеса:
“Днес се наложи да взема трудно политическо решение. След сериозен анализ и многобройни разговори, преди малко подписах заявление до ЦИК, че отново ще представлявам в Народното събрание област Враца. За съжаление БСП остана без мандати във Видин и Монтана и ще помагам на структурите и нашите избиратели и в тези райони. Сигурен съм, че до мен в тази нелека задача ще бъде и вторият в нашата листа Иван Иванов – общинския председател на БСП Враца. Иван даде всичко от себе си в тази кампания, показа отлични организаторски и експертни качества и съм сигурен, че има впечатляващ политически път пред себе си. Той и екипът му имат пълното ми доверие и подкрепа! Благодаря на всички кандидати в листата – бяхте невероятни!
Поздравявам Смиляна Нитова, която ще представлява Хасково в парламента. Това е голяма нейна и моя отговорност и съм сигурен, че ще я изпълни достойно като човек с опит и доказан парламентарист. Няма да предам хората, които гласуваха за листата и в частност за мен персонално като водач, ще бъда отговорник от Изпълнителното бюро на партията за областта, ще участвам в обществения и политически живот на региона, като работя и по всички поети ангажименти към гражданите в хода на предизборната кампания. Благодаря на всички в листата! На избраните пожелавам успех, благодаря сърдечно на всички наши избиратели, активисти, партийни ръководства, коалиционни партньори, членове на изборната администрация, доброволци и всички онези с които в този един месец дадохме всичко от себе си, за да постигнем резултат, който макар и с малко е по-добър от последните избори и в двете области, на които имах
честта да бъда водач на листите на БСП за България! Специално благодаря на председателя на предизборния ми щаб Евгений Белий!
Ние сме БСП – силни сме и единни!”