Като пълна пародия звучи отговора на министър Ананиев на безумно закъснелия въпрос на депутатите Петя Аврамова и Красен Кръстев. Проследявайки косвения им диалог днес, единственият извод, който може да се направи, е че министър Ананиев е тотално дезинформиран по отношение на сринатата болница в града.

Вместо гаранция за работеща болница, отговора на Ананиев звучи като едно добре познато  “бла,бла,бла,….бла, бла”, на което врачани се наслушаха през последната година и половина.

Публикуваме без редакторска намеса краткия отговор на Ананиев, свален от сайта на Министерство на здравеопазването:

 

“Относно: Осигуряване на нормален работен процес в отделенията на МБАЛ „Христо Ботев“ АД, гр. Враца

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КАРАЯНЧЕВА,

УВАЖАЕМИ Г-ЖО АВРАМОВА И Г-Н КРЪСТЕВ,

 

По поставения от Вас въпрос, във връзка с осигуряване на нормален работен процес в отделенията на МБАЛ „Христо Ботев“ АД, гр. Враца, бих желал да Ви информирам за следното:

“На този етап е прекратен договорът с частната структура, която осъществява дейността по инвазивна кардиология в лечебното заведение. Министерството на здравеопазването ще предприеме необходимите законови действия за анализ на сключения договор между МБАЛ „Христо Ботев“ АД и частната структура и при наличие на закононарушение ще бъде потърсена съдебна отговорност.

Ръководството на министерството полага всички усилия да намери решение за осигуряване на нормален работен процес в отделенията на болницата. В момента се разглеждат варианти за осигуряване на необходимата апаратура   (ангиограф), за да може да продължи и дейността на отделението по инвазивна кардиология. След проведени разговори с медицински специалисти е налице уверение от тяхна страна, че ще продължат да работят в болницата.

В заключение, искам да Ви уверя, че в МБАЛ „Христо Ботев“  гр. Враца няма да има прекъсване на дейността и жителите ще продължат да  получават медицинска помощ по кардиология и инвазивна кардиология в същия обхват и обем.”

От прочетеното дотук става ясно,че Ананиев или не знае на какво е министър, или не намира проблем в липсата на “Кардиологично отделение”, “Неонатология” и още ключови отделения.

Има и още един вариант, а той е, никой да не е обяснил на министъра реалната ситуация.

Факт е обаче, че болницата във Враца няма време да чака. Няма време и за поредните лъжи и надежди, на които никой вече не вярва, защото хората се страхуват за живота си.