От днес (4 октомври) реанимационното отделение в болницата не може да работи 24 часа. Причината – има лекар в болничен и заради неговата липса няма достатъчно на брой лекари по стандарт, за да работи реанимацията.

Д-р Симеонов,който е член и на борда на директорите на лечебното заведение, каза, че персоналът проявява голяма доблест, защото от 60 дни работещите не са получавали пълна заплата. Стана ясно и, че колкото желаят лекари и медицински сестри ще подадат колективна оставка, съобщи nova.bg . Според думите на един от протестиращите лекари не става въпрос само за пари, а и за невъзможност да се изпълнява лечебна дейност. Не може да няма как да бъде предписано лекарство за дадено лечение, защото болницата дължи пари на доставящата го фирма, възмути се д-р Тодоров.

Това е писък за помощ, искаме условия, при които да можем да работим нормално, добави един от най-добрите кардиолози в България д-р Йорданова. А неин колега уточни, че затваряне на болницата ще срине цялата здравна система.

Припомняме, че врачани се организират мирен протест в защита на своята болница. Те ще се съберат утре- четвъртък в 12 часа пред МБАЛ „Христо Ботев”-Враца за да изразят своята гражданска позиция в подкрепа на лекарите и лечебното заведение.