Представителят на Община Враца да гласува „против” освобождаването на настоящия съвет на директорите и избор на нов борд на предстоящото общо акционерно събрание на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев” в града. По останалите точки от дневния ред той трябва да гласува по преценка намясто. Това е записано в докладната записка, която общинските съветници предстои да разгледат на предстоящото си редовно заседание в началото на следващата седмица. Акционерите на здравното заведение се събират в началото на месец март. Очакванията са те да одобрят връщането на Орлин Цветков като изпълнителен директор.

Представител на Община Враца ще е градоначалникът Николай Иванов. Общото събрание ще се проведе на 11 март. Освен общините, собственик на Врачанската болница е и Министерството на здравеопазването, което държи по-голяма част от дяловия капитал. Поради тази причина именно вотът на министерството ще определи кой ще е новият директор.

Настоящият изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев” във Враца Светозар Луканов зае високия пост през месец септември 2013 година. Мандатът му бе 3-годишен. С встъпването си в длъжност той завари болницата с дълг от четири милиона и 200 хиляди лева.