Жени Начева идва в понеделник да представи новия директор  

Министър Ананиев не е присъствал на срещата, която се проведе днес в министерство на здравеопазването относно съдбата на врачанската болница. Срещата е била проведена с зам.-министър Жени Начева. Представителите от Враца са били областния управител Малина Николова, депутата Петя Аврамова, кмета на Враца Калин Каменов, директора в оставка Орлин Цветков и други. Всеки от тях подробно е изказал своята позиция и е запознал зам.-министърката с действителното състояние на болницата, както и са настоявали за мерки за запазването на лечебното заведение. В министерството са входирани писма, а позицията на реалния собственик на болницата-държавата се очаква да бъде публикувана официално на сайта на министерството.

В понеделник пък предстои да бъде представен новия изпълнителен директор Евгени Любенов и поради тази причина Жени Начева или друг представител на държавата ще посети МБАЛ „Христо Ботев“- Враца.

„Не мога да кажа дали съм обнадежден от днешната среща, много срещи сме водили преди това и виждате резултата до този момент. Ще бъде добър знак ако някой от ръководството дойте в понеделник. Ако не дойде обаче, това няма да е добър знак.“ , каза за „Зов нюз“ Орлин Цветков.

Той подчерта още, че закъснелите заплати на персонала вероятно ще бъдат изплатени.