Народният представител от Обединени патриоти Красимир Богданов отправи призив към министърът на здравеопазването Кирил Ананиев за спасяване на областната болница във Враца. Обръщението е оформено като парламентарен въпрос относно състоянието и мерките за оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“.

Депутатът изразява загрижеността на местната общност за бъдещето на болницата. Той посочва причините за тежкото финансово състояние, като комплекс от управленски грешки, преливане да дейности от Областната болница към частните лечебни заведения, но посочва и чисто обективните причини, свързани с икономическата и демографската ситуация в региона.

„Настоящото положение, несигурността и ширещите се слухове за фалит и закриване на МБАЛ „Хр. Ботев“, пораждат сериозни притеснения в обществеността. Част от лекарите и персонала започват да напускат лечебното заведение, което поставя под въпрос качеството на медицинските грижи за хората от област Враца“, посочва Богданов.

Народният представител припомня обещанието на министър Ананиев, да обяви план за оздравяване на няколко болници, в това число и Врачанската. Той призовава за бързи и точни решения и своевременно оказване на държавна финансова помощ за спасяването на МБАЛ „Христо Ботев“ гр. Враца.