Втори заем, но този път възлизащ на 3 млн. лв иска Община Криводол, за да си плати запорите и задълженията към НАП. Припомняме, че само преди година министерство на финансите даде безлихвен заем в размер на 630 000 лв.  на Данчев за да плати именно тези задължения.

Финансовият крах на Община Криводол е близо. Това се прокрадва зад поредното предложение на кмета Данчев, общината да иска 3 млн. лв. безлихвен заем от държавата. В момента сметките на общината са запорирани, заради поредните неплатени към длъжници дългове.  Според Данчев, целта на заема от централния бюджет, е освен плащането на дълговете към доставчици и заема, да бъде подпомогната общината и за погасяване на задълженията към НАП, които вече са нараснали на 672792.41лв.

Припомняме, че Данчев веднъж вече поиска заем от Горанов за изплащане на задълженията към НАП, това се случи през месец юни миналата година. Тогава в предложението на Данчев за теглене на заема беше отбелязано, че натрупаните задължения към осигурителни плащания са в размер 630428лв. След като бщинските съветници гласуваха заема, вместо парите да бъдат платени за погасяване на дълга на НАП, те отидоха в касичката на Министерство на Земеделието, като платиха глобата от 530 000 лв. наложена заради най-скъпото залесяване с магарешки бодил в България- проваленият проект за залесяването на Данчев и Кацарски.

В следствие на това държавен съдия изпълнител описа част от недвижимата собственост на Община Криводол. Сградите, които ще бъдат продадени, за да се погасят дълговете са : старата сграда на кметството, здравната служба, базата на полицейски участък, три селски училища и т.н.