В МБАЛ „Христо Ботев“ АД – Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи, става ясно от съобщение изпратено от администрацията на лечебното заведение. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни.

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на месец октомври останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг, се казва още в съобщението. Припомняме, че нито една банка не пожела да отпусне заем на лечебното заведение, дори и след удължаване на срока кандидати липсваха.

Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите. Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.- министър Лидия Нейчева вече са изпълнени.

Според съобщението, лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен. Въпреки това отделението по “Анестезиология и интензивно лечение” остана без дежурен лекар през изминалата нощ, а проблемът с отделението по “Неонатология” “чука на вртата”.

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране.