Владимир Миленков е на 33 години и е инженер-геодезист в частна компания във Враца. Притежава три магистърски степени. През 2012 г. придобива степен магистър по специалност „Геодезия“ в „Университет по архитектура, строителство и геодезия“ – гр. София. През 2016 г. придобива втората си магистърска степен по специалност „Транспортно строителство“ във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков” – гр. София, а през 2020 г. завършва и третата си магистратура в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, по специалност „Финансово управление в публичния сектор“. От 2013 г. работи по специалността си в различни компании. Владимир Миленков е с преференция 107 в листата на ГЕРБ-СДС.

Вие сте млад човек, който е избрал да остане и да се развива във Враца. Защо?

Избрах да остана във Враца, на първо място, защото обичам родния си край. Тук се чувствам най-добре. Завършвайки първото си висше образование в София навремето имах възможност да напусна страната, но взех решение да се върна тук и да се опитам да се реализирам в родния си край. Поставих си за цел да продължа и да развия бизнеса, който моите родители са започнали преди 20 години. Решението, което в първите години не бях сигурен, че е било напълно правилно, днес смятам, е най-правилното, което съм взел тогава. Тук има предпоставки за един млад амбициозен човек да се развива. Удовлетворението да се реализираш там, където всички смятат, че е най-трудно, е много по-голямо. 

Защо избрахте да се занимавате с политика? Малко млади хора го правят. Повечето дори не се интересуват от политика.

Смятам, че като млад и образован човек мога да работя за развитието на града и на областта ни. Колкото и клиширано да звучи, искам да бъда полезен на обществото. Именно политиката е тази, която на нас, младите, ни дава възможност да бъдем полезни и да променим средата. Желанието ми е все повече млади хора да остават и да се развиват в родния ни град, а защо не – и да има все повече такива, които да се завръщат от други градове и от чужбина. Смятам, че политиците трябва да са в полза на обществото и се радвам, че все повече млади хора избират да се ангажират в политика. Това ми дава надежда за бъдещето на страната ни. В срещите по време на предизборната кампания, виждам, че хората се радват, искат да виждат млади хора и различни лица. Но младите хора, единствено и само с приемственост и добра комуникация с опитните и доказали се политици, могат да допринесат за развитието на страната.

 А защо избрахте ГЕРБ?

Избрах ГЕРБ, защото смятам, че ГЕРБ в момента е единствената алтернатива. Смятам, че ГЕРБ дава възможност на младите, на можещите, на искащите да се развиват. Виждам икономическото развитие на страната ни в последните години. Одобрявам начина на управление на държавата и навременното вземане на адекватни действия в създалата се през последните две години здравна и икономическа криза. Също смятам, че след влизането ни в ЕС и благодарение на решенията и управлението на ПП ГЕРБ, и изграденото доверие между ГЕРБ и лидерите на водещите европейски държави, се даде възможност  на много млади, можещи, креативни хора да започнат свой собствен бизнес. Нещо, което е много важно за икономическото развитие на нашата страна. 

В предизборна кампания сме. Обикновено в предизборните кампании страстите са по-нажежени, но като че ли тази е по-особена от предишни. Наблюдава се разделение между хората на политическа основа, което като че ли се подклажда от част от политиците.

Необяснима ми е агресията от страна на някои политически опоненти. Ние от ГЕРБ-СДС се опитваме да водим политики, в които да има диалог, разбирателство и компромиси към всички. Доказвали сме го по време на управлението си, две от правителствата на ГЕРБ са били коалиционни. По време на предизборната кампания разговаряме с хората, показваме какво сме направили и какво искаме да направим за напред. Предполагам, че реваншизма и говоренето „против“ от страна на опонентите ни, се дължи на факта, че те няма какво да покажат като направено. Искрено се надявам след изборите на 11 юли политическата обстановка в страната отново да се нормализира и нормалният и коректен тон за диалог отново да намери място в политическия живот на всички партии. 

Казахте преди малко, че решението, което сте взели да останете да работите в България и тук, във Враца, е било най-правилното и единственото възможно. Това оценка за развитието на областта ли е? Защо смятате, че е било най-правилното?

Аз не просто смятам, а твърдо заставам зад твърдението, че животът в област Враца и конкретно в град Враца се е подобрил много. Сигурен съм, че има какво да се направи още, но не разбирам твърденията, че областта загива, че едва ли не всичко е в разруха. Всички виждаме, че това не е така. При срещите с хората, ми прави впечатление един израз, който много често намира място в техните думи – „градът цъфти“. Именно така смятам и аз. Всички виждаме и знаем в какво състояние беше пътната инфраструктура преди и в какво състояние е в момента, с много преасфалтирани улици, булеварди, паркинги. Имаме открити нови заводи, много хора намериха работа тук и спряха да губят часове наред в пътуване до други градове, за да работят. Виждаме колко се направи за модернизиране на спортната инфраструктура. Всички ние като врачани можем да се радваме на една модернизирана градска част. Предстоят още много подобрения. Вече можем да се радваме и на нов, екологичен градски транспорт. Напълно заставам зад думите, че градът ни върви нагоре. И врачани и хората, които идват тук от цялата страна го виждат.

 По време на предизборната кампания със сигурност се срещате с много хора заедно с Вашите колеги кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС. Какво им казвате? 

Ние говорим с факти, говорим за всичко, което е направено. Не е трудно, защото в нашата листа има познати за тях лица, хора, които живеят в общината и областта ни. Повечето от колегите винаги са били до хората, сега пак застават пред тях и за в бъдеще отново ще бъдат до тях. Убеждаваме ги да гласуват на 11 юли с разум. Водещото в избора кой да управлява държавата трябва да бъде не емоцията, а разума. Ако искаме страната ни да продължава да се развива трябва да се доверим на държавници. 

Какво послание бихте отправили към младите хора, които не са изкушени от политиката или въобще не се интересуват от нея?

Да обичат повече родния си край, да поставят повече цели пред себе си, които да преследват и да постигат. Бих ги посъветвал да не омаловажават образованието си и да не си мислят, че най-лесният начин за успех е като напуснат нашата страна. Няма лесен успех. За съжаление поп-фолк културата ни е втълпила един образ на богатия и безгрижен човек, но той е грешен.

Много млади хора не се интересуват от политика, защото за тях тя е скучна. Но трябва да се замислят, че хората, които избират реално влияят на живота им. Затова изборът, гласуването за някой е всъщност отговорност, към тях самите и към околните.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ-СДС С №5 МАШИННО И В БЮЛЕТИНАТА!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!