Недялко Томов и Тодор Горанов са представителите на Вършец в листата на ПП-ДБ за парламентарните избори, чийто водач е сегашния народен представител Ванина Вецина. Присъствието на двамата млади, образовани и успяващи вършечани е признание за града, който на местните избори ясно заяви волята си за промяна и развитие на курорта.

И двамата вярват в силата на гражданската активност и призовават съгражданите си да не се отказват от правото си на избор и да гласуват на 9 юни.

В момента в НС област Монтана има четирима народни представители – от ГЕРБ е Ирена Димова, която сега не участва и водач на листата е Румен Христов, от ПП-ДБ е Ванина Вецина, от Възраждане Петър Петров и от ДПС Димитър Аврамов. Шанс да вкарат свои депутати и в новия парламент имат тези 4 политически формации.

Недялко Томов: „Сега въпросът е, ако не гласуваме, на коя от тези четири формации ще дадем възможност да „спечели“ не един, а двама народни педставители? Всички знаем в кои секции е висока избирателната активност и в чия полза е! Наистина ли искаме това? Наистина ли ще се откажем от своя избор и ще оставим друг да го направи? Изборът не е въпрос на харесване, а на трезва преценка – кой от всички тези кандидати ще свърши наистина работа! Защото ние, хората от област Монтана, в този случай гласуваме не за партии, а за личности.“

За Тодор Горанов отказът от гласуване е двойно поражение – от една страна, защото оставаш друг да избира вместо теб, и от друга – на този друг му е платено с твоите пари. „ Нека не се заблуждаваме – гласовете се купуват с парите от корупция. Това са пари, които е трябвало да се вложат за подобряване на нашите условия на живот. По време на избори те отиват при определени хора, на които изобщо не им пука как ще се развива Вършец, Северозападът, България. Това ли искаме наистина? За нас, за децата ни, за бъдещето ни?“ За бога, хора, гласувайте!

Кои са двамата кандидати от Вършец:

Недялко Томов е от младото поколение на Северозапада, което има  успешна професионална реализация в София, но не губи връзката си с родното място е готово да работи за него. На местните избори той спечели 47% от гласовете на хората във Вършец и заедно с екипа си успя да извоюва 5 места в Общинския съвет.

Тодор Горанов разделя времето си между Лондон, където има успешен бизнес, и Вършец, където предпочита да живее голямото му семейство. Тодор е баща на трима сина и дъщеричка на 5 месеца. Неговата кауза е да работи за привличането на младите хора отново в родното място, осигурявайки им добри условия за живот, професионална реализация и развлечения.

Заедно с Ванина Вецина те работят по няколко ключови за общината теми – мерки за подпомагане на малкия и среден бизнес в туризма, транспортна свързаност и опазване на културно-историческото наследство. Благодарение на гражданската активност на сдружение „Аз съм от Вършец“ и усилията на Вецина, пътят Вършец –Враца беше одобрен за спешен ремонт и е предвиден за проектиране за основен ремонт в бюджета за 2025г.

вършец пп дб

На среща с хората от общината Ванина Вецина, Недялко Томов и Тодор Горанов  обсъдиха  съживяването на града и откриването на много къщи за гости. Недостатък обаче е липсата на развлечения и на подходящо експониране на предимствата на общината. Пример за това  са не само затвореният повече от 5 години общински исторически музей и окаяното състояние на Банския комплекс с Казиното, но и липсата на рекламно-информационни материали, информационни табели, турове и гидове, които да задържат вниманието на туристите.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.