Коалиция “Българските патриоти” откри предизборната си кампания във Враца. На събитието в Регионален исторически музей присъстваха водачът на листата Красимир Богданов и кандидатите за народни представители от патриотичната коалицията на ВМРО, Воля и НФСБ за Врачанско. Сред гостите бяха водачът на патриотичната листа в Добрич Слави Нецов, кандидатът за Плевен Петя Диковска и десетки симпатизанти. 

Сред водещите приоритети на “Българските патриоти” са повишаване на доходите,  справедливо преизчисляване на пенсиите, подкрепа на бизнеса, подкрепа на грамотната раждаемост, независима външна политика, недопускане на ДПС и други етнически партии в управлението на България, осигуряване на пълна прозрачност в работата на институциите, и не на последно място прекратяване езика на омразата. 

“България има нужда от национално помирение, за да се гарантира държавността в името на гражданите, както и от активна политика и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина. Противопоставяне на неоосманизма, нелегалната миграция и опитите на Брюксел да налага чужди идеологии. България има нужда от твърдо отстояване на историческите български интереси в РС Македония. Това което ще продължим да отстояваме е защитата на традиционното българско семейство.  Конституцията на Република България е категорична, че семейството е съюз между мъж и жена. И затова ние няма да допуснем еднополовите бракове и джендър идеологията в страната ни.” – каза Красимир Богданов

Своята подкрепа за листата на МИР- 6 засвидетелства и Слави Нецов, който поздрави присъстващите и сподели, че с такъв водач като Красимир Богданов “Българските патриоти” могат да имат успех не само във врачанско, но и в цяла България.

“Много се радвам, че лидерите на трите формации се обединиха, защото ние видяхме, че разединението не прави силата. Общите цели и политики, които от години водят трите партии със сигурност ще донесат успех на целият български народ” – с тези думи госпожа Петя Диковска, кандидат за народен представител от “Българските патриоти” в област Плевен, подкрепи врачанската листа.

Ето и листата на “Българските патриоти” за МИР – 6

1. КРАСИМИР БОГДАНОВ

На 46 години, женен с едно дете. Средно образование завършва в ТСА – Враца. Висше с образователна степен магистър по история завършва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 2001 до 2011г. преподавател в СУ „Христо Ботев“ гр. Враца. Общински съветник и председател на комисията по образование, култура, социална и религиозна политика в гр. Криводол от 2003 до 2007. От 2007 – 2011 е зам.-председател на Общински съвет – Враца, а от 2011до 2014 – зам.-кмет на Община Враца по образование, култура, спорт и туризъм. От 2014 до 2021г. е народен представител от Враца в 43-то и 44-то народно събрание, като и в двата парламента е председател на групата за приятелство с Албания. Бил е Зам.-ръководител на българската делегация в ПАСЕ. Член на Македонския научен институт – София и на КДК – Враца. Патрон на Програмата за патриотично възпитание в Област Враца, на турнирът по мини футбол „Трети март“. Организатор на ежегодната среща във Враца по проблемите на българите в чужбина. Автор на книгата „Забравени герои“.

2. МАРГАРИТА ОГОЙСКА

Родена в град Враца на 01.04.1947г. в семейството на адвоката Васил Стефанов Огойски и Лилия Митова Огойска – служител.

Основно и средно образование завършва в родният си град. Висшето си образование във ВИИ ‘‘Карл Маркс,, София, специалност – „Планиране на народното стопанство“. Имаа едногодишна специализация по АСУ в същия институт. Работила е в Химко Враца – Проектант на автоматизирани системи за управление, Държавен Финансов Контрол Враца – Финансов Експерт, Пощенска банка и Си Банк – счетоводител, а от 2006г. работи в системата на аптеки „Марешки“ град Враца. Има един син.

3. РОБЕРТИНО МАРИНОВ 

Роден през 1965г. Завършва висше образование във ВСУ „Черноризец Храбър – специалност „Публична администрация“. Магистър е по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ от Медицински университет –Пловдив.

1988 – 1989 . е помощник-машинист в СО АЕ- Козлодуй. 1989 – 1992 МЗ „Изгрев“ – Оряхово“. 04.05.1992 г. – 10.01.2000 г. Зам.-директор на Общинска болница –Оряхово. До 2006 работи в Община Оряхово като Директор на Дирекция. В периода 2006 г. – 2012 г. Директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Оряхово. От 2011 до 2017 – общински съветник в Оряхово. От 2017 г. до момента е зам.-областен управител на Област Враца. Баща и дядо. Владее отлично руски език.

4. ЮЛИЯН ТОШЕВ

Завършил ядрена електроника в Техникум по ядрена енергетика „Игор Курчатов“, магистратура „Маркетинг и Мениджмънт“ в УНСС, Военна академия „Г. С. Раковски“ – магистратура „Енергийна сигурност“. На 46г. Женен с две деца. Месторабота: Главен експерт в Управление Инвестиции в АЕЦ „Козлодуй“.

5. ИВАЙЛО ВАГЕНЩАЙН

Завършил е „Ядрена енергетика“, „Комуникации и електронизация на възобновяеми енергоизточници“ и магистратура „Съдебно-инженерна техническа експертиза и техническа безопасност“. Занимава се с частен бизнес. От 2011 до 2015 г. е общински съветник в Оряхово, като от 2011 до 2013 г. е председател на Общинския съвет. Към настоящия момент е общински съветник от НФСБ в Бургас. Баща е на четири деца.

6. ЦВЕТЕЛИНА МАРИНОВА

На 21 години от град Враца. Завършила е средното си образование в училище СУ ,, Христо Ботев” в специализирана паралелка- Биология и  ЗО и Химия и ООС. В момента е студентка в Медицински университет- гр. София, специалност- Фармация.

Владее Английски език – ниво B2. Притежава следните сертификати:

сертификат от Академия по Вирусология; серификат от Биомедицински конгрес към МУ-София; сертификат от допълнителни лекции на тема ,,Антибиотици и пробиотици’’. Избрана е за ПР от Българската Фармацевтична студентска асоциация.

7. инж. КРАСИМИР ПЕТКОВ

Роден през 1964г. в гр. Роман. Начално образование завършва в Роман, а средно в Ботевград ТМЕ „Христо Ботев“ – специалност „Експлоатация на автомобили и кари“. Висшето си образование завършва в ВВШСУ „Любен Каравелов“ София – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Има следдипломна квалификация СА „Димитър Ценов“ Свищов – Мениджмънт на търговската дейност. 

Работи в ГУСВ – София от 1983 до 1997. От 1998 до 2007 работи в Община Роман, като заема длъжността началник отдел ТСУ. Два мандата/2007 – 2015/ е кмет на община Роман, избран от БСП. От 2016 работи като инженер в строителна фирма. Понастоящем е общински съветник от ВМРО в Роман – председател на комисията по устройство на територията.

8. д-р ТИХОМИР ТОДОРОВ

Роден през 1968г. в гр. Враца на знаковата дата 3 март. Висше образование придобива в „Тракийски Университет“ гр.  Стара Загора – специалност – Ветеринарна медицина. В момента е практикуващ ветеринарен лекар и собственик на Ветеринарна амбулатория в с. Краводер, общ. Криводол. С управленски опит в областта на отбраната, сигурността и охранителната дейност. Женен е един син – студент по медицина в гр. Плевен.

9. ДЕЯН МИТЕВ

Роден на 13.12.1984 г. в град Бяла Слатина. Не женен.

Завършва средно-специално образование през 2006 г. в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване ,,Сава Младенов” гр. Тетевен със специалност „Горско стопанство и дърводобив“. 

През 2013 г. завършва висшето си образование в Национален военен университет гр. Велико Търново със специалност „Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи“. До този момент е резервист за обл. Враца към военно формирование 26400 гр. Благоевград.

Работил е в община Бяла Слатина в общинска охранителна служба, горски стражар към горско стопанство Враца. В момента работи като технически сътрудник във фирма „Габровофарма 1“ .

10. КРАСИМИР АНГЕЛОВ 

Роден на 17.10.1973 г. в гр. Враца. Основното си образование завършва в с. Згориград. Увлича се по изобразителното изкуство и е приет в Средно специално художествено училище ,,Илия Петров” гр. София. След завършването на образованието си работи в областта на живописта и иконописта. Участва в десетки самостоятелни и колективни изложби в страната и чужбини. Притежатели на неговите произведения са ценители от цял свят.

Красимир Ангелов е избран за общински съветник в Общински съвет – Враца от листите на ВМРО в три поредни мандата. Активно участва в постоянни и временни комисии, както  и в заседанията на общинския съвет. По негово предложение е приет фонда за асистирана репродукция, както и редица промени в нормативната уредба на общината в интерес на обществеността. Председател е на Постоянната комисия по култура към Общински съвет – Враца за настоящия мандат, както и на Фонд култура за мандат 2015 – 2019 г. Подпомага културно – просветната, както и читалищната дейност в Община Враца.

11. ПЕТЬО ЦЕКОВ

Роден на 12.06.1970 г в гр. Видин. През 1992 завършва полицейското училище в Пазарджик. През 2002 завършва актьорско майсторство, а през 2013 режисура в ЮЗУ ,,Неофит Рилски” – Благоевград. Изпълнява запомнящи се театрални роли в спектакли на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград и Общински драматичен театър – Видин. Участва в много филмови продукции в България и Великобритания, сред които телевизионните сериали „Стъклен дом”, „Революция Z“, „Фамилията“, „Шменти капели“, „Откраднат живот“, игралният филм „Дякон Левски“ и др. Говори английски, руски и сръбски езици.

12. МОМЧИЛ ЯНКОВ

Завършил висше образование, магистърска степен – специалност „Политология. Дипломация и национална сигурност“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Най-младият общински съветник в ОбС Враца. Член на постоянните комисии по Образование; по Екология, земеделие и гори и по Развитие на селата на територията на Община Враца.

Председател на Младежката Организация на ВМРО Враца. Зам.-председател на Национален младежки комитет на ВМРО и отговорник за Северозападна България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!