КП „Левицата“ откриха предизборната си кампания за Врачанския регион.

Водач е докторът по политология Валери Жаблянов.

На пресконференция днес той заяви, че ще работят за благото на страната.

Коалицията се състои от четири партии – „Алтернатива за Българско Възраждане“, АБВ, „Изправи се. БГ“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Движение 21“.

„Освен партиите, които регистрираха Левицата за участието на изборите, към листите ни се присъединиха и много социалисти от цяла България“, заяви Жаблянов и обясни, че те са тук, за да покажат, че левицата в България не се е изгубила, „макар да не присъства толкова ярко в Парламента“.

Той увери, че участието им в следващия парламент ще бъде „представителство на истинската левица“, защото участниците в листите им са политици с доказана ляво политическа ориентация.

Част от основните им цели са социалната сигурност на българското общество, отстояването на мира в Европа, възстановяването на авторитета на Народното събрание и отстояването на държавността.

Жаблянов заяви още, че те ще работят и по изготвянето на Антимонополно законодателство.

„Инфлацията върви напред, а хранителните продукти достигнаха до космически за нашите стандарти цени и това не е резултат от някакви стихийни пазарни сили, а резултат от умишлените действия на добре организирана група спекуланти и прекупвачи на хранителния пазар.“

Те са категорични, че на предстоящите избори на 2 април ще имат пълен успех.

„Нашият номер е 14 и очакваме подкрепата на социалистите и хората от Левицата, които вярват, че истинската левица ще влезе в Народно събрание“, каза още водачът на листата.

Листата на КП „Левицата“ за Врачанския регион се състои от 8 души. След Валери Жаблянов се нарежда Славей Григоров. На трето място е Мариела Стоянова, след нея се нареждат: Георги Павлов, Елеонора Колева, Маргарита Иванова, Антоанета Иванова, Галя Георгиева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!