Инвестициите в модернизирането на достъпа до качествено общинско здравеопазване бяха сред основните акценти в срещата на кандидатите на ГЕРБ за общински съветници с директорите на лечебни заведения, лекари, медицински специалисти и представители на съсловната организация.

Медиците бяха поздравени по повод професионалния им празник – 19 октомври, на който се отбелязва паметта на свети Йоан Рилски, покровител на българския народ и лекарите.

„За здравеопазването не се говори много – трябва да се свърши работа, полезна за хората”, заяви кандидатът за общински съветник д-р Ралчовски.

Той изтъкна, че общинското здравеопазване ще бъде приоритет и в следващия управленски мандат на кмета Калин Каменов.

„Ние не се съмняваме, че ще имаме избран кмет на първи тур на кметските избори, както и мнозинство в Общинския съвет. Ще продължим да работим за подобряване на училищното и детско здравеопазване, на нас може да разчитат и общопрактикуващите лекари, като възможност за взаимодействие и подкрепа”, категоричен беше д-р Ралчовски.

Той добави, че всички лечебни заведения на територията на община Враца, които попадат в управление на Общинския съвет, са в много добро кадрово и финансово състояние.

„Това е благодарение на усилията и на лекарите, и на ръководството, защото доброто финансово здраве е в резултат на добро ниво на лечебната дейност”, посочи още той.

Инвестиции в създаване на съвременните условия за лечение и профилактика предстои да бъдат направени и в Диагностично-консултативния център в града.

„Направете разумен избор и ни подкрепете на 29 октомври – за кмет на Община Враца Калин Каменов и листата с общинските съветници на ГЕРБ с номер 7”, призова д-р Иво Ралчовски.

Кандидатът за общински съветник и председател на ОбС – Враца д-р Владимир Христов коментира ситуацията в МБАЛ „Христо Ботев” – Враца.

Той увери, че настоящият общински съвет противостои с административно приложими действия срещу всяка спорна кандидатура за изпълнителен директор на здравното заведение.

„Бяхме готови да се противопоставим, в случай че този конкурс беше преминал на етап предложение за назначаване към Общото събрание, като миноритарен акционер дори и да заведем дело срещу болницата. И в новия мандат ще сме против встъпването в длъжност на лица със спорни биографии в ръководството на болницата”, категоричен беше Христов.

По думите му, колкото и добро да е общинското здравеопазване, без дейността на Многопрофилната болница, няма как да се осигури качествен достъп до здравни грижи. Той акцентира също така, че една от първите спешни стъпки в следващия мандат е да се даде ход на процедурата по закупуване на скъпоструващата медицинска апаратура за дейността на Комплексния онкологичен център.

„Инвестицията е в размер на 3 млн. лева собствени средства, за което поздравявам колегите за доброто финансово управление”, добави Христов.

Той обобщи, че общинските съветници от групата на ГЕРБ винаги са имали ясни и конкретни задачи, чиито резултати са налице. Една от стратегическите управленски цели е развитието на местния филиал на Медицинския университет и попълването с кадри в системата.

„Крайната цел на една такава стратегическата инициатива е задържането на младите хора в града, а за да постигнем това, ни подкрепете с номер 7”, заяви Христов.

Народният представител Красен Кръстев отбеляза, че с амбицията, която имат кметът Калин Каменов и общинските съветници, в сферата на здравеопазването е направено много.

„Всички общински лечебни заведения работят добре, а резултатите са положителни и публично известни. Важно е да се знае, че всеки един от нашите кандидати за общински съветници, които днес търсят подкрепа, искат да чуят мнението и да защитят интересите на медиците”, категоричен беше Красен Кръстев.

Кандидатът за кмет и общинските съветници от ГЕРБ са под номер 7 в бюлетините!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!