Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и водачите на листи на ГЕРБ–СДС бяха посрещнати от над 800 души във Враца, където беше открита официално кампанията на коалицията.

Ще положим усилия да направим правителство – с избраните от народа, с патриотите, които защитават европейските ценности”, отбеляза по време на официалното откриване на кампанията Бойко Борисов и допълни, че не може да се продължава играта със съдбата на народа.

 

„Не може да отлагаме редовно правителство, защото ДБ и ПП са обсебени от местните избори. ГЕРБ–СДС ще победи на изборите и ще сформира кабинет сега”, каза още във Враца лидерът и водач на две листи Бойко Борисов.

„Промяната“ съдраха народа.

Взеха от джоба на хората по левче от горивата, напомпаха и инфлацията.

Защо не са доволни пенсионерите? Защото сумарно от ПП са вдигнали повече пенсиите, но по наше време 50 лв. бяха 50 лв.

А сега виждате какво е по магазините – ефектът на Асен Василев: Народът обедня! Знаете ли колко държавни органи и хиляди чиновници са на заплата, за да следят цените в магазините? Защо от „Промяната“ изпуснаха инфлацията и хранителните вериги?

По времето на ГЕРБ не го допускахме. Изкупуват кашкавала по 9 лв., а хората го купуват по 30 лв. в магазина! Кой министър е виновен за този рекорден грабеж?!”, каза Борисов и призова кметовете да направят в два дни от седмицата тържищни пазари с малки производители.

„Престъпното бездействие на Иван Шишков обрича хиляди българи. Призовавам го да се качи в личния си автомобил и да преброи дупките от София до Враца. Кажете къде „Промяната“ построи нещо за 2 години, за да отидем и да го проверим”, изтъкна още той.

„ГЕРБ предлагаме една много силна програма. Но първо трябва да възстановим България след хаоса. Благодаря на Враца за работата! Всички водачи на листи са тук, за да ви благодарят. Пети път да не се направи правителство, няма да е честно към народа.

Призовавам за разум. Да бъдем отговорни! За стабилна България отново – с номер 2 на 2-ри април!”, изтъкна Бойко Борисов. “Ние вече сме спечелили изборите, щом шест партии и безброй организации са принудени да се съберат заедно, за да се състезават с нашия резултат”, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за област Габрово.

Дончев заяви, че няма как да се приключи и изчегърта ГЕРБ, защото ги има хората в партията. „След две години сме отново заедно и пак казваме, че пак ще сме първи. Смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия, защото България не е тепих, нито е ринг, нито е бойно поле. Смисълът на политиката е да намираш решения, а не създаваш проблеми. Затова хората, които виждате тук, имат главната цел не да разбият, изчегъртат, унищожат някого.

Голямата им цел е да създават и те го могат”, заяви Дончев. “Какво се промени за две години – не ремонтираха нито един метър републикански път, не придвижиха нито една процедура по околовръстния път на Враца, който трябва да бъде построен, за да свържем Видин с Мездра и с АМ „Хемус“, нито по АМ „Хемус“ не придвижиха нито един проект напред.

Разхождат се по пътища, направени от ГЕРБ преди 8-9-10 години, за да взимат проби – незаконосъобразно и некачествено”, обобщи водачът на листата за област Ловеч Николай Нанков.

Той допълни, че се предвиждат ненужни основни ремонти за над 600 млн. лв. , а в момента се извършват нарушения за стотици милиони левове.

“Едно такова нарушение е пътят, който вече трябваше да е готов в края на миналата година”, подчерта Нанков и напомни, че пътищата се отлагат в резерв вече втора година. Делян Добрев, водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за област Хасково, очерта основните предизвикателства пред икономиката на страната и отбеляза високите цени на горивата.

„Инфлация от 20% няма никъде в Европа – там е 6%, а по време на управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%“, каза още Добрев. „Когато Ви кажат сметката на касата в магазина, Ви моля да се сетите за “Промяната”, защото при ГЕРБ инфлация нямаше, а добавките към пенсиите и заплатите се усещаха реално от хората“, допълни още Делян Добрев.

Водачите на кандидатдепутатските листи бяха представени от кмета на Община Враца Калин Каменов. Той изрази недоволството си, че в последните две години българските общини са били наказани и репресирани, а държавата е спряла своето развитие.

 

 

„Това беше атака срещу нашата партия и срещу работещите кметове от ГЕРБ. От резултата на тези избори зависи и резултатът на местните избори.

Затова спомнете си какво беше преди две години и какво е сега!“, заяви Каменов и припомни спрените проекти за града и общината. „Това е пример как не трябва да се прави!”.

“Важно е обаче какви хора избираме и на какви трябва да се доверяваме – хора с управленски опит, които могат да правят компромиси, да направят крачка назад, за да са крачка напред утре. Това са кандидатите на ГЕРБ-СДС от цялата страна!“, допълни още Каменов.

В рамките на официалното откриване на предизборната кампания на коалиция ГЕРБ–СДС бяха представени кандидатите за народни представители от област Враца. Водачът на листата Красен Кръстев изрази задоволство и подчерта, че Враца, в лицето на ГЕРБ–СДС, има една балансирана листа от професионалисти и доказани хора с опит и експертиза. „Няма как да не съм горд от моите колеги в листата.

Призовавам на 2-ри април всички да направим така, че отново да бъдем първи в страната, за да се състави правителство, което отново да върне България на достойното й лидерско място в Европа“.

За да дадат своята подкрепа на събитието присъстваха общински съветници, кметове на общини и малки населени места, председателят на СДС и водач на листа Румен Христов, областните председатели на СДС за Враца, Видин и Монтана, съмишленици и симпатизанти на ГЕРБ-СДС.

По-рано същия ден в митрополитски храм „Свети Николай“, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий отслужи водосвет за здраве и успех на кандидатите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.