На събитието присъстваха кандидати за местна власт от областите Враца, Видин и Монтана

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Враца Красен Кръстев представи кандидатите за кметове на общините от област Враца пред препълнената зала “Фестивална” във Видин.  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова лично поздравиха успешните кметове и кандидати за следващ мандат – Калин Каменов, Росен Добрев, инж. Иво Цветков, Маринела Николова и Валя Берчева, както и кандидатите за кметове на кметства и общинските съветници от общините в област Враца.

“Трябва да биете с много, това ще ви даде оптимизъм”, категоричен беше Бойко Борисов.

„Шансът да има по-здрав контрол зависи от местните избори. Благодарение на стабилната местна власт успяхме да запазим България през годините. Победете, много пъти сме се измъквали от тежки ситуации. Доказали сме, че успяваме. Дайте доверие на кандидатите на ГЕРБ и обещавам, че ще работя не на 100, а на 1000 % с душа за Видин, Враца и Монтана”,  заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Кметът и кандидат за трети мандат Калин Каменов беше категоричен, че за силна местна власт трябва да бъдат подкрепени хората, които могат, а не онези, които се усмихват и обещават.

“Крайно време е да се научим, че не трябва да правим експерименти, а да залагаме на хората, които са показали своята експертиза”, каза Каменов и допълни, че кандидатите на ГЕРБ имат подкрепата на представителите от целия политически спектър в общинските съвети, защото са доказали, че могат да работят с всички в интерес на общността.

“Кметът  трябва да е обединител на хората, да успява да ги накара да работят за каузи. А когато каузата е развитието на съответния град, няма човек, който да не припознае тази идея”, заяви Калин Каменов. 

Той припомни, че преди 8 години Враца е била в незавидното положение на Видин – разбита, унищожена, с нереализирани проекти. 

“Днес ситуацията е коренно различна. Градът е чист, подреден, уреден, с ниска безработица, с развиваща се инфраструктура, икономика и богата културна програма, която кара хората да се чувстват спокойни, със самочувствие. Всичко това е възможно, когато има сърце и душа, когато в работата се влага желание, когато се упражнява ежедневен контрол и се ангажира голям екип от специалисти и експерти“, обобщи Каменов.

герб видин калин каменов

По думите му,  общините от региона имат нужда от ускорено развитие и подкрепа от държавата. Враца е сред първите общини с изготвени преди повече от 3 години проекти за интегрирано развитие, които още  чакат реализация. “Имаме готови проекти за над 100 млн. лева, които стоят на трупчета. Когато спрем да правим експерименти, тогава и работата ни ще върви. Защото това, което си причинихме последните 3 години – трябва да бъдем откровени пред себе си – си го причинихме сами”, поясни Калин Каменов.

Каменов се обърна към събралите се повече от 1000 души, подкрепящи кандидатите на ГЕРБ, с думите, че от нашия избор днес зависи как ще живеем.

“Когато ние сме будни, сърцати и активни и имаме подкрепата на хората, ще имаме и добрите резултати. Ние сме изправени пред Вас, с Вашата подкрепа и увереност, за да работим за Вас, да работим за Видин, за Монтана и за Враца. Доказали сме, че можем”, заяви Калин Каменов.