Пред стотици жители на община Роман независимият кандидат за кмет Любомир Лалов закри предизборната си кампания. Да го подкрепят до него застанаха народният представител Мартин Харизанов, кандидатите за общински съветници от партия ГЕРБ, ИТН и Възраждане, както и инициативният комитет, издигнал неговата кандидатура.

Това са хора, които са доказани специалисти, с опит в местното управление и с активно участие в обществената сфера, с чисто име и стойностни каузи, които работят с енергия и хъс за развитието на общината. Всички те са с авторитет и желание заедно и обединени с вас да градят бъдещето на всички населени места в община Роман.

Народният представител Мартин Харизанов изрази своята подкрепа към независимият кандидат Любомир Лалов и листата на партия ГЕРБ:

“Убеден съм, че хората от община Роман искат родните им места да се развиват и да са дом, в който децата им искат да останат и да се развиват. Това може да се случи само ако в неделя изберете този активен и доказал се в професията си и в личен план човек. Любомир Лалов е подготвен и има възможностите да реализира своята управленска програма, с която община Роман вече няма да бъде наричана най- изостаналата община в област Враца. На 29- октомври направете разумният избор с № 70 за кмет. “, призова жителите на Роман Мартин Харизанов.

„Скъпи съграждани, приятели, благодаря на всеки един от вас, с когото по време на кампанията имах възможност да се запозная и да поговоря лично.

Срещите с вас бяха ползотворни и зареждащи за мен. Минаха в градивен диалог, в който обсъдихме детайлно предизвикателствата и проблемите, пред които се изправяте ежедневно.

Усетих и една горчивина и разочарование у вас. Вие споделихте с мен, че в  последните години комуникацията с общинската власт е липсвала. Време е да спрем тази тенденция властимащите да стоят далеч от проблемите, тревогите и страховете на хората. Кметът и общинските съветници трябва да бъдат близо до хората, да разбират техните проблеми и да работят заедно с тях за решаването им.  Не можеш да предлагаш план за развитие на една община, ако не познаваш достатъчно добре малките населени места в нея. Ако посещаваш селата един път на четири години – по време на предизборна кампания, а в останалото време оставаш безразличен за тревогите на хората, както и за техните идеи за развитие на родните им места.

Тези срещи ми дадоха огромна надежда и сигурност, че хората от община Роман ще дадат доверието си за едно разумно и стабилно управление, обединено около каузата и желанието на всеки един от нас за по-добър живот в община Роман.

Всички населени места в община Роман имат огромен неизползван потенциал, който можем заедно да разгърнем.  По време на срещите ми с вас се обединихме около отлични идеи за бъдещи проекти и инициативи във всяко едно населено място – за създаване на нов туристически продукт, за засилено сътрудничество между културните институции, за популяризиране на традициите и обичаите от Романско.  Ще работим усилено и за подобряване на инфраструктурата във всички населени места от общината, както и за по-качествени и достъпни здравни и социални услуги. Ще работим и за развитие и модернизация в образователната сфера чрез обучения по дигитален маркетинг, програмиране, медийна грамотност и предоставяне на нови възможности за професионална реализация на младите.  Всички тези неща са предпоставки и за привличане на инвеститори в община Роман –  чрез създаване на силна и жизнена общност, с висококвалифицирани млади хора и подходяща инфраструктура за бизнес начинания.

Сега ни предстои най-важното преди изборите в неделя.

Предстои всеки от вас да вземе решение и да прецени дали е време за нов етап от развитието на община Роман, в който работим обединени за по-добро бъдеще на родните ни места.

Или с гласа си да продължи застоя на Роман и да гледа още четири години една община, затънала в дългове и без ясен път за развитие.

Вашата подкрепа е важна, за да имаме сигурно и стабилно управление в община Роман, ние сме хората, които ще започнат новия етап от развитието на Роман. Хората, които ще направят така, че  всяко населено място в общината да бъде прогресиращо, сигурно и с възможности за инвеститори и за развитие на нашите деца!

Подкрепете ни – с №70 за мен като кандидат за кмет и  с №7 за общински съветници от ГЕРБ, Възраждане с № 42 и за ИТН с №21 на  29 октомври.“, завърши словото си Любомир Лалов.

Закриването на кампанията продължи с концерта на любимия на цяла България Красимир Радков, който също даде подкрепата си на Любомир Лалов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!