Министерският съвет прие проект на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от Пфайзер-Бионтех, между Република България, Република Северна Македония и Пфайзер-Бионтех, както и проект на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от Пфайзер-Бионтех, между Република България и Република Северна Македония, като основа за водене на преговори.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 51 480 дози от ваксината Comirnaty.

В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Република Северна Македония. Министерският съвет прие също така Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека между Република България, Кралство Бутан и АстраЗенека и Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека между Република България и Кралство Бутан.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 172 500 дози ваксина Vaxzervria.

В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Кралство Бутан.

Министерският съвет прие и Решение за одобряване на проект на Споразумение за препродажба на ваксини от и между Република България и Кралство Норвегия относно препродажба на дози ваксини на Moderna Switzerland GMBH срещу COVID-19, като основа за водене на преговори.

Проектът на споразумение предвижда препродажба на 100 000 дози ваксина Spikevax.

В горепосоченото споразумение е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Кралство Норвегия.