Излезли са резултатите на  пет проби – те са отрицателни. Към вчерашния ден отрицателните проби бяха 84, а днес са 89, сочат последни данни от РЗИ-Враца.

Още пет  проби за коронавирус обаче  са взети през последното денонощие от Враца: четири от СБАЛПФЗ-Враца и една от град Враца.

До сега от областта са взети общо 106 проби,

от тях  89 са отрицателни, 3 – положителни  и се очакват резултатите от 14 .

Карантинирани към момента във Врачанско са 123  души, като от тях 26 са поставени под  домашна карантина през последните 24 часа.

От началото на разпространението на коронавирус в страната, в област Враца са регистрирани три положителни проби за COVID-19.

Припомняме, че последният доказан случай е на 61-годишен мъж от Бяла Слатина, страдащ от онкологично заболяване, който е бил на лечение в болница в столицата. В момента той е поставен под домашна карантина в Бяла Слатина.

Мъж от Бяла Слатина пипна коронавирус, докато се лекувал в София

Първият случай на коронавирус във Врачанско беше регистриран на 3-ти април, когато беше потвърдена положителна проба на 57-годишен мъж от квартал Бистрец, в областния град. По-късно бе установено, че и неговата 77-годишна майка е заразена.  Мъжът беше поставен под домашно лечение, а жената бе настанена в бившия Тубдиспансер, заради съпътстващи заболявания и обострена кашлица.

На 16 април, след като  здравословното състояние на пациентката вече беше добро, а последвалите тестове за коронавирус са били отрицателни,  тя беше изписана от лечебното заведение.