16 нови случая на COVID-19 са регистрирани на територията на област Монтана през изминалите три дни.

Десет от тях са от ДГ № 6 “Слънце ”, гр. Монтана – 2 деца и 8 души от персоналa.

На ново регистрираните потвърдени лица в детската градина са установени 54 контактни лица, които са поставени под 14-дневна домашна карантина.

 На 18-ти септември са установени трима новозаразени в област Монтан – 58-годишен мъж от община Берковица, 68-годишна жена  и 4-годишно дете от община Монтана.

Възрастните са хоспитализирани в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ в областния град, а детето е поставено под домашна изолация в община Г. Дамяново.

В същия ден, в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом е хоспитализирана и 45-годишна жена, която преди това е била под домашно наблюдение. 71-годишен мъж пък е дехоспитализиран от МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана, след което е поставен под задължителна 14-дневна домашна изолация.

За 19-ти септември регистрираните случаи на COVID-19 на територията на област Монтана са 5. 

Положителни за коронавирус са резултатите на три жени на 39 г., на 44 г. и на 55 г. от община Монтана, които са поставени под 14- дневна домашна изолация в област Монтана. Сред новозаразените са и двама мъже – 59-годишен от община Лом и 70-годишен от община Медковец. И двамата са хоспитализирани в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом.

През изминалото денонощие на територията на област Монтана са установени още 8  случаи на COVID-19.

Положителни  за коронавирус са:  пет жени  на 42 г., на 45 г., на 56 г., на 60 г. и на 61 г. и  4-годишно дете от община Монтана, които са поставени под 14-дневна домашна изолация; 52-годишна жена  от община Вълчедръм, която е хоспитализирана в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и 64годишен мъж от община Лом, които е хоспитализиран в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом.

По информация на РЗИ – Монтана, към 08:30 ч. на 21.09.2020 г. активните случаи на COVID-19 на територията на областта са 43. 

От тях 17 са хоспитализирани, както следва:

седем в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом, петима в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана, един в УМБАЛ „Александровска“ гр. София, двама  в “УМБАЛ Софиямед” ООД, един  в “УМБАЛ и спешна медицина “Н. И. Пирогов” ЕАД гр. София и един в МИ МВР, гр. София.

Останалите 26 души с коронавирусна инфекция са под домашно наблюдение.

Разпределението на активните случаи по общини е следното:

Монтана – 16; Лом – 17;  Берковица – 3; Брусарци – 1;  Якимово – 1; Вълчедръм – 2; Г. Дамяново – 2; Медковец – 1.

Общо потвърдените случаи на COVID-19 в област Монтана са  140, от които 90 са оздравели.

Поставени под домашна карантина към момента в Монтанско са 128 души.