ОФК Локомотив – Мездра започна своята предсезонна подготовка за първенството в Северозападната Трета лига.

Тя ще протече изцяло при домашни условия под ръководството на старши треньора Диан Попов. Стартът на подготовката уважиха кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Управителния съвет на ОФК Локомотив Цанко Цанев.

В първото занимание взеха участие 17 футболисти, сред които и три нови попълнения. Това са вратарят Ивайло Сайков (25 г.), централният защитник Мариян Кусев (21 г.) и Ивайло Бояджиев (25 г.), чието амплоа е както в отбрана, така и в халфовата линия.

Ивайло Сайков и Ивайло Бояджиев са бивши възпитаници на клуба. Сайков пази за последно на ОФК Бдин 1923 – Видин, а Бояджиев през последните сезони обличаше екипа на Балкан 1929 – Ботевград. Мариян Кусев също вече е играл за мездренските локомотивци – през есенния полусезон на 2021/2022 г., след което премина в Ботев II – Враца.

На проби в отбора са централният нападател Иво Иванов, който е юноша на Локомотив – София и защитникът Аркан Алиев, юноша на Чавдар – Етрополе. Очакват се още нови попълнения, като селекцията остава отворен процес.

От днес към подготовката на тима ще се присъединят капитанът Генади Петров и неговият колега в отбраната Стефан Стефанов, както и централният нападател Венелин Йотов, който е юноша на Ботев – Враца, играл през последния сезон в Академик – Свищов и Дреновец.

От досегашния състав напускат Методи Янков, Стоян Иванов, Тихомир Динев, Николай Генов, Васислав Димитров и Васил Вълчев. Все още не е ясно дали ще останат плеймейкърът Пламен Венелинов и нападателят Антонио Йорданов.

По време на лятната си подготовка ОФК Локомотив – Мездра ще изиграе четири контролни срещи, всичките на собствен терен. Първата от тях е тази събота, 9 юли, с Вихър – Славяново. Останалите контроли са на 16 юли с Ботев II – Враца, на 23 юли с Дреновец и на 30 юли с Надежда – Доброславци.
Шампионатът в Северозападната Трета лига ще стартира на 6 август.