Ангел Бончев спечели сърцата на врачани с разказите за чудесата на Свети Ефрем Нови Чудотворец. В присъствието на Врачанския митрополит Григорий,  журналистът представи двете си книги „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и „Светецът светкавица”.

Авторът ги определи като уникални.

„В книгата „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ са включени както история на манастира, в който е живял Свети Ефрем Нови, така и разказът на намиране на мощите му, молебен канон, молитви. Всичко онова, което за повечето светци е разпръснато в няколко книги.

Това е първата православна книга, в която чудеса, които са описани вътре в нея са разказани от хора, които застават с лицата си“, разказа още авторът.

За първи път Бончев представи пред врачанските читатели историята на гръцката музикална звезда Никос Месогитис, който в жива връзка, разказа за свое преживяно чудо, случило се по молитвите на свети Ефрем Нови.

Авторът сподели защо е бил провокиран да напише и детската книга за Свети Ефрем. Изданието е озаглавено „Светецът светкавица“ и е насочено към деца между 7 и 14 години.

Специално за представянето гостуваха и учениците от НУ „Софроний Врачански” и единадесетокласници от СУ „Васил Кънчов”.