Кои са основните елементи, които трябва да присъстват при изобразяването на светец, научиха участниците във второто будителско ателие, посветено на Св. Софроний Врачански.

Специален гост на работилницата в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца беше Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, който отговори на въпросите на всички деца, свързани с организирания от Врачанска митрополия конкурс за литература и изобразително изкуство на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето.“

Той обясни на децата защо е важно да почитаме светците и подари на всяко от тях по една картичка с икона на Св. Софроний Врачански. За екипа на РБ – Враца митрополит Григорий беше подготвил щедро дарение на детски книги и луксозно издание на Библията.

В работилницата се включиха малки творци от Начално училище „Св. Софроний Врачански”, детска градина „Дъга”, Згориград, Паволче и Чирен.

С благословението на митрополита, библиотеката организира три будителски работилници за детско творчество. Ателиетата имат за цел да подпомогнат децата да подготвят своите творби за участие в конкурса, посветен на небесния покровител на епархията. Първото ателие отвори врати на 8 юли. Последното ще се състои на 5 август. Крайният срок за участие в конкурса е 1 септември.