Един от новите букмейкъри в България Betano публикува ранни прогнози за следващите президентски избори в САЩ, които ще се състоят през 2024 година. Според коефициентите на хазартния оператор, бившият държавен глава Доналд Тръмп е фаворит за втори мандат с коефициент от 3.50.

Ставките на Betano българия в секция “Политика” показват, че ако настоящият президент Джо Байдън се кандидатира за втори мандат, въпреки напредналата си възраст, той би следвал Тръмп с коефициент от 6.00. Топ 5 на фаворитите се допълва от Камала Харис (8.00), Рон ДеСантис (10.00) и Ники Хейли (20.00).

Завръщането на Тръмп

Успешен предприемач, милиардер и риалити звезда, Доналд Тръмп бе господарят на Белия дом в периода между 2017 и 2021 година. Член на републиканската партия, той опита да спечели и втори мандат, но бе победен от настоящия президент Джо Байдън след оспорвана битка за гласовете на американците. Впоследствие Тръмп оспори резултатите и изрази мнение, че вотът е бил подменен в полза на кандидата на демократите.

В момента Доналд Тръмп е вече 75-годишен, но не крие амбициите си да се кандидатира отново за президент на изборите през 2024 година. И до днес той има симпатиите на голяма част от републиканците в страната, въпреки ненавистта на демократите към по-агресивната му персона и възгледи. Наскоро Тръмп дори стартира собствена социална мрежа в интернет.

 

Камала Харис – потенциален кандидат, който не бива да се подценява

Камала Харис е настоящият вицепрезидент на Джо Байдън. Тя е юрист по образование и бивш сенатор от Калифорния. Имайки предвид възрастта на Байдън, която може да го ограничи от това да се кандидатира за втори мандат, 57-годишната Харис се оказва една от силните евентуални номинации на Демократическата партия за изборите през 2024 година. Ако това се случи, Камала Харис ще опита да се превърне в първата жена-президент в историята на САЩ. Нещо, което Хилари Клинтън не успя да постигне преди това.

 

А защо не и Скалата?

Холивудската звезда Дуейн Джонсън – Скалата на няколко пъти намекна, че може да се кандидатира за президент на изборите след две години. Някои приемат това за шега от негова страна, но въпреки това Бетано включва бившия кечист сред имената в секцията със залози за Избори 2024. В момента коефициентът на Дуейн Джонсън е 150.00, което не е никак зле. Не забравяйте, че Роналд Рейгън също е бил актьор, преди да стане 40-ия президент на САЩ.

 

Мишел Обама – един от скритите фаворити

Отдавна се говори, че някогашната Първа дама Мишел Обама би могла да се кандидатира за президент на САЩ в бъдеще. Не е тайна, че половинката на Барак Обама може да се похвали с доста висок рейтинг в страната, особено сред жените. Вече споменахме за фигурата на Камала Харис, но нищо чудно именно Мишел Обама да се превърне в първата жена, превърнала се в господар на Белия дом. Към момента Betano ѝ дава коефициент от 100.00.

 

Избори 2024

Изборите за следващ президент на Съединените щати са насрочени за 5 ноември 2024 година. Кандидатът, който бъде избран за държавен глава, ще бъде въведен в длъжност на 20 януари 2025 година.