Борис Ячев застана начело на НФСБ, партията продължава напред с името СИЛНА БЪЛГАРИЯ, реши конгресът на партията, провел се в събота в Златоград.
Заместникът на Валери Симеонов получи подкрепата на делегатите като човек със сериозен политически опит, депутат в три Парламента, последователен в работата си, участвал във всички успешни битки на НФСБ.
Конгресът уважи желанието на досегашния лидер Валери Симеонов да се оттегли, след като единодушно прие обстойния му отчет за работата на ръководството на НФСБ, на народните представители на партията в 44-то Народно събрание и представителите й в изпълнителната власт.
Млади хора и нови лица влизат в ръководството на Силна България, но формацията запазва и приемствеността си с НФСБ, стана ясно при избора.
Областният координатор за София Венера Тодорова бе избрана за заместник-председател като човек, който активно работи със структурите във важния за страната регион.
Делегатите преизбраха досегашния заместник-председател Данчо Хаджиев, управител на телевизия СКАТ. Трети заместник на Борис Ячев стана депутатът в 43 и 44 НС, и юрист Христиан Митев.
Младо попълнение влезе и в Националния политически съвет – бизнесменът Петко Събев, преподавателят Росен Цветков и журналистът Венцислав Тоцев.
За председател на Националната контролна комисия бе избран депутатът от Сливен в 43 и 44 НС Петър Петров