Блгарка разработва проект, който ще подкрепи наши сънародници, изпаднали във финансови затруднения заради COVID кризата. Тереза Байнова е на 21 и е най-младият преподавател в престижния американски университет Йейл. Тя е и вицепрезидент на най-голямата консултантска компания в света.

Заради живота си в Африка, прегръща и каузата за защита на човешките права. Затова често я сравняват със съпругата на Джордж Клуни – Амал.

Родителите й я отвеждат в Африка като едва 3-месечно бебе. Първите си 19 години тя прекарва в Зимбабве.

Тереза се връща в Европа през 2018 г., а коронакризата я намира в Милано. Там тя изкарва 3 месеца карантина асболютно сама – в общежитието на едно от най-престижните учебни заведения в света – Университета Бокони. През това време Тереза започва да се бори за правата на студентите. Пандемията я вдъхновява и за ключов проект, който да подпомага хората, загубили работата си – финансова помощ в размер на милиони долари. Програмата й предвижда преквалификация за хората, останали без работа, без допълнителни разходи за правителствата или частните лица.

В момента Тереза работи с екип от консултанти, за да се направи модел подходящ за нуждите на България.

Програмата се нарича Форте, подкрепена и включва съвсем нов начин да се гарантира финансовата сигурност на хората, засегнати от Ковид пандемията.”От малка съм искала да помагам на хората. Не обичам някой само да мрънка и нищо да не прави. Стремя се да давам готови решения на проблемите. Имам страшно много енергия, която искам да отдам за каузи, с които ще се подобри животът на хората”, сподели наскоро Тереза пред bg-voice.com.