Врачанинът Мирослав Атанасов и неговият бранд The Whiskey Gallery Independent Label завоюваха бронзово отличие в категория “Best Single Malt 2019” на престижния международен фестивал “Milano Whisky Festival and Fine Spirits”.  Категоричният успех на тяхната бутилка “MacDuff” идва след сляпа дегустация на 1450 различни малцови уискита от 60 съдии, в рамките на три дни.

Мирослав сподели интересни подробности за оспорваното състезание само пред “Зов Нюз”, като не скри своята емоция от факта, че за първи път в историята на фестивала, нов бранд като неговия успява да се пребори за престижното отличие – призьорите обикновено са марки, утвърдени на пазара от много години.

Младият врачанин разработва бранда заедно с д-р Марко Димитров,дерматолог по професия и уиски експерт по призвание. Техни учители и ментори са едни от най-известните имена в уиски гилдията – “рок звездите на уискито”, както ги наричат шотландците, сред които е и Джорджо Дамборозио, с 53-годишен опит в индустрията и известен като един от най-големите колекционери на уиски в света.