Тити Папазов става един от акционерите в „Левски“. Това заяви мажоритарният акционер на клуба Наско Сираков на днешна пресконференция.

„За да бъда 100% коректен към “синята” общност, която застана зад мен, аз взимам 51% от акциите на клуба. 35% от тях отиват в Тити Папазов. Каквото и да кажа за него в последните години, ще бъде малко. Имам доверие на него и неговото семейство“, заяви Сираков.

Той разкри, че клубът има задължения на стойност почти 24 млн. лева.

„Ето и реалното състояние – заеми и главници 11 млн,  Главболгарстрой – 3 млн, НАП – 4 млн, текущи към НАП – 714 000, заплати – 1,8 милиона лева, към клубове 606 000 лева, комисионни 130 000 лева, лични пари по договори – 270 000, екипировка 135 000 лева, текущи разходи 50 000, местни данъци  и такси – 900 000 лева. Общи задължения 23 948 000 лева“, каза още той.

Сираков нямаше как да не направи анализ и на спортно-техническата ситуация. Според него едно от най-големите безумия в клуба е скъпоструващи чужденци да остават на резервната скамейка.

„Не е нормално да има скъпоплатени чужденци, които да са резерви и извън групата. Това е прекалено голям лукс, а за нас може да се окаже смъртоносно.“

„Аз не се връщам, за да обещавам титли и купи. С толкова задължения и с тази материална база, не е нормално “Левски” да има амбиции за подобни неща. “Левски” един ден ще си стъпи на краката, но трябва да сме коректни. Клубът трябва да е коректен към всеки длъжник.

Не трябва да харчим повече, отколкото изкарваме, а и с малкото изкарано, да погасяваме своите задължения. С годините трупайки некоректност, “Левски” е загубил респекта си на всякакво ниво като институция.“

Собственикът на клуба изрази притеснението си, че има вероятност отборът да не завърши сезона.

„Има опасност “Левски” да не завърши сезон. Малка, но я има. До момента момчетата проявяват морал, нямат финансови претенции, но не знаем докога ще продължава така. Трябва с всеки от тях да намерим споразумение.“

Сираков каза, че на този етап няма  промяна в спортно-техническото ръководство.

Ще трябва обаче да се разделим със спортния директор Ивайло Петков. След тази пресконференция имам разговор с него.

Ако някой си мисли, че ще дойде човек, който да изпива милиона – няма как да стане. Моделът е сбъркан, а и няма такъв човек. Предпочитам 10 малки спонсора, отколкото един голям. Гарантирам, че ще ги намерим. За да се завърти колелото, вероятно ще са нужни поне три години.“

„Аз мисля, че ще подбера точните хора до мен. Некоректно е сега да споменавам имена, а и не очаквайте “бомби” в период, в който имаме мач през 4-5 дни. Павел Колев остава изпълнителен директор. Не ми е минавало през главата да го сменям.

Има ли задкулисие в Левски? Това, което ви изброих като дългове е отговорът на този въпрос. Аз вече ще съм гарант, че няма да има задкулисни договорки по каквато и да е тема“, каза още той.