На 19 септември, в спортна зала „Христо Ботев” се проведе най-големият международен турнир по кикбокс в България, за Купата на АЕЦ „Козлодуй”. В събитието, което е част от Общински спортен календар 2020 г., участваха над 200 състезатели от България, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Молдова и Шотландия.
Двубоите започнаха в 10 часа сутринта и се провеждаха на 2 ринга. В 12:30 се проведе церемония по откриване на събитието, на която Секретарят на Община Козлодуй, Лиляна Рашкова приветства бойците и им пожела успех в състезанието. „Специално благодаря на треньорът по кикбокс, Георги Вачев, който развива местните таланти и успява да организира такова грандиозно, за мащабите на нашия град, събитие”, добави още Рашкова.
След откриването състезателите освободиха залата за междинна дезинфекция на помещенията.
Богдан Никифоров, Бисер Георгиев, Емрах Албертов, Мартин Цветков, Виктор Въжаров, Иван Енчев, Георги Младенов и Мартин Атанасов представиха местния клуб по кикбокс “Golden boys”. Богдан Никифоров и Мартин Цветков се окичиха със златните медали в своите категории. Бисер Георгиев остана втори, Емрах Албертов се контузи на полуфиналния мач с ЦСКА София , който спечели по безапелационен начин и това не му позволи да излезе на финала, Иван Енчев се класира трети , Георги Младенов втори, Мартин Атанасов трети и Виктор Въжаров втори. В отборното класиране шампионската купа тази година отиде при патриот Дупница с 6 златни медала , „Победа” Враца останаха втори с 4 първи и 7 втори места, а на трето място „Тайгър тийм” Перник с 4 първи и 5 втори места. Турнирът се изигра по правилата на кикбокса, стил лоу кик, като в рамките му се изиграха 124 мача на два ринга.
Мероприятието се проведе с подкрепата на Община Козлодуй, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и спонсори.