Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев премери сили с бившият шампион на UFC в тежка категория Франк Мир. Двамата оглавиха събитието Triad Combat, което от Triller организираха в Арлингтън, Тексас.

Идеята на организаторите от Triller е професионални боксьори да излизат срещу професионални ММА бойци. Triad Combat включва техники от бокс и ММА в агресивен и с бързо-темпо двубой, в който бойците са в триъгълен ринг, а рундовете са по 2 минути.

Срещата между Кобрата и Мир беше планирана за 9 рунда по 2 минути, но Пулев се справи много бързо.

генерал агрохимикали

Пулев излезе към ринга на песента “Притури са планината”, а Шанън Бригс го придружи и го надъхваше. Бригс не спираше да крещи – “Давай, шампионе”. Рефер в срещата беше легендата Дан Мърглиота.

В първия рунд Кобрата вкарва удар в тялото, след което и в главата на Мир. Двамата влизат в клинч и добри удари от Мир. Брутални размени на попадения и нов клинч. Пулев вкарва леви в клинча. Тежка комбинация от десен и ляв от страна на Кобрата и Мир е в нокаут.

Франк Мир едвам си стои на краката и започва да се клати, а Мърглиота гледа неадекватно. Кубрат тръгва напред към вече нокаутирания Мир, а Мърглиота реши да се размърда и спря битката, която продължи по-малко от 2 минути.

Чест му прави на Пулев, че не се нахвърли с още удари към Мир, който вече беше в страната на сънищата. Мърглиота от своя страна показа непрофесионално поведение за опитен рефер.

Страхотно представяне на Кобрата срещу класен съперник. След битката Пулев сподели, че уважава Франк Мир, но той е бил много по-бърз от него и Мир не виждал светкавичните удари. Пулев сподели, че Triad Combat е бъдещето на бойните спортове, пише mma.bg.