Кола се вряза в пешеходци в запаногерманския град Трир. Има жертви. Шофьорът е арестуван.

Автомобил уби двама души и рани десетки на пешеходна зона в западногерманския град Трир. Инцидентът е станал до античната Порта Нигра. Това съобщи местната полиция в Twitter.

Шофьорът на автомобила е бил задържан. При ареста той е оказал съпротива. Мъжът е 51-годишен германец от района “Трир-Саарбург”.

Подробностите за инцидента все още не са напълно ясни.

„В момента не можем да кажем нищо конкретно за това каква е била мотивацията за извършването на деянието”, посочи говорителят на полицията в Трир Карл-Петер Йохем.

Кметът на града Волфрам Лайбе заяви пред обществената телевизия SWR, че над 15 души са ранени, като някои от тях сериозно.

По време на пресконференция градоначалникът уточни: „Шофьор караше безконтролно и с висока скорост през улицата. Идвам от центъра на града и гледката беше ужасяваща. Имаше маратонка, лежаща на паважа, а момичето, на което принадлежеше – беше мъртво”, добави Лайбе.

Очевидци също разказаха, че шофьорът на автомобила е преминал с висока скорост през пешеходната зона и умишлено е блъскал хората.

Органите на реда призовават местните да избягват района. Полицията апелира да не се разпространяват видеа и снимки от мястото на инцидента.

Множество германски политици изразиха съпричастността си към близките на пострадалите и загиналите в инцидента. Сред тях бе и говорителят на канцлера Ангела Меркел – Стефен Зайберт. Той определи случилото се в Трир като „мъчително”.

От МВнР заявиха, че Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с полицията в Трир. Оттам уточняват, че момента няма никаква информация за националността на пострадалите.