Част от магистрала е рухнала вследствие на активизирало се от обилни валежи свлачище. Само по щастлива случайност инцидентът се разминал без жертви. Според предварителната информация точно в този момент по пътя нямало движение. Произшествието станало на отсечка между градовете Торино и Савона в италианската област Лигурия, съобщава националната противопожарна служба. Свлачището срутило около 30-метров участък от виадукт. Движението е спряно и в двете посоки на съоръжението, макар, че фактически е била съборена само едната половина, а другата е здрава.

Хората в Лигурия са силно притеснени, защото помнят как през миналата година пропадна един от основните пилони на виадукт, минаващ през Генуа и жертва на трагедията тогава станаха 43-ма души.

Лигурия заедно с останалите региони на северна Италия преживява пореден момент с изключително лошо време. В неделя там и в съседната Пиемонт е обявен червен код за опасност заради обилните валежи.

Жертва на порои стана жителка на лигурската провинция Александрия. Тя потънала в придошлите води на реката. В горната провинция Вале д’Аоста пък около 1000 души се оказаха блокирани от снежна лавина, паднала на пътя. Заради повишеното ниво на езерото Комо частично били залети част от улиците на едноименния град. Високите води във Венеция достигна до 129 сантиметра и това предизвика нови наводнения.

Видео: Фейслбук

Crollo del viadotto A6 Torino-Savona: le immagini sopra il crollo

Posted by Savonanews on Sunday, November 24, 2019