Полицията в Холандия намери семейство, което цели 9 години живяло в мазето на отдалечена ферма, за да чака края на света, съобщава BBC.

58-годишен мъж и всичките му 6 деца на възраст от 16 до 25 години обитавали „скривалището” си

в провинция Дрент до село Руйнерволд.

Намерени са след като

един от синовете седнал в бар в селото и си поръчал бира

След това той се заговорил с хората и споделил, че му е нужна помощта им. Според присъстващите в заведението той изглеждал доста объркан. “Той си поръча 5 бири и ги изпи всичките. След това се обърна към нас и ни разказа, че е избягал и се нуждае от помощ. Тогава ние извикахме полицаи.”, разказал пред репортер собственикът на бара Крис Вестербек.

Той добавил и описание на странника:

„Имаше дълги коси, мръсна брада, стари дрехи. Каза, че никога не е ходил на училище, а при фризьор не е стъпвал 9 години.”

Семейството му според неговия разказ живеело в изолация, очаквайки края на света.

Униформените посетили фермата и направили обиск.

Зад шкаф в гостната на къщата имало скрити стълбища, които водели надолу към мазето, в което живеело семейството.

Полицията в Дрент вече официално е потвърдила, че

58-годишният мъж е арестуван и след отказа му да съдейства на служителите на реда срещу него тече следствие докато не се изясни какво се е случило с майката на децата.

По все още непотвърдена информация бащата е получил инсулт и е намерен прикован на легло.

Руйнерволд е село с население от около 3 хиляди души, а

фермата се намира извън пределите на населеното място. Тя е частично скрита зад дървета, а в двора й има голям участък с плодни дървета и там била завързана коза. /Виж снимката./

Смята се, че семейството се е препитавало именно от млякото на животното и плодовете в градината. Хора, които понякога минавали наоколо разказали пред репортери, че понякога са виждали мъж във фермата, но никой не подозирал, че там живеят и деца, защото никой не ги е забелязвал навън.