Три са жертвите на опустошителния пожар до Манавгат, в района на Анталия. Втори ден аварийните екипи, доброволци и хеликоптер се опитват да овладеят пламъците, които унищожиха и няколко къщи, десетки пострадали остават в болница. Селища и хотели в близкия регион се  евакуират.

Според турските медии, в момента аварийните екипи се борят с горски пожари в 8 провинции. В Бодрум  пламъците приближават голям хотел. Евакуацията по суша не е възможна, затова в района са изпратени лодки да изведат туристите. Собственици на лодки също се включиха в спасителните акции за туристи, отседнали в хотели в застрашени региони. Огнената стихия се разпространява и в района на Милас, в близост до два хотела, съобщава Си Ен Ен Тюрк.

В турската област Анталия горския пожар унищожи къщи в град Манавгат, жителите на няколко селища  са евакуирани. Има съобщения за трима загинали и десетки ранени, съобщи минути преди 19.00 ч. представител на правителството.

Втори ден продължава пожарът в Анталия, в близост до курортното селище Манавгат. Най-малко един човек е загинал, предаде ТАСС, като се позова на турска телевизия. Над 60 души са потърсили медицинска помощ

По предварителни данни пожарът е започнал заради силните горещини в региона. Туристическите екскурзии в района са преустановени до нормализиране на ситуацията.

От администрацията на Анталия съобщиха, че пожарът не представлява опасност за туристическите обекти. Той е пламнал около обяд в най-близката до Манавгат гора. Пламъкът се е разпространил бързо поради силния вятър.

Няма данни за пострадали или бедстващи български граждани при пожара, съобщиха от Министерството на външните работи.

Турските власти са изпратили на място екипи на пожарната  и полицията, като към момента не са застрашени пряко туристическите зони.

Президентът Реджеп Ердоган заяви, че държавата мобилизира всичките си средства, за да потуши огнената стихия, отбелязва БНР.