Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, не само изобретява електрически коли, но засажда и дървета, съобщава Bloomberg.

Мъск, който временно промени името си в Twitter на Трийлън (от дърво), написа, че ще дари пари, за засаждането на един милион дървета, след като във вторник, някои от неговите последователи го окуражиха да се присъедини към инициатива за опазване на околната среда, наречена Team Trees.

Кампанията Team Trees, която има за цел да засъди 20 милиона дървета до 2022 г., е създадена от американския създател на съдържание в YouTube Джими Доналдсън, в чест на неговите 20 милиона последователи в канала му. Доналдсън, познат като “MrBeast” в платформата за видео споделяне, собственост на Аlphabet, обеща, че за всеки дарен долар ще бъде засадено по едно дърво.

Управляван от Доналдсън и подкрепян от много други YouTube звезди, за които може да не сте чували, но които със сигурност вашите деца обожават, Team Treеs е най-новият тренд сред младите, които взимат опазването на околната среда в свои ръце.

Те имат за съюзници технологични милиардери като Мъск и създателят на Twitter Джак Дорси, които станаха известни и направиха богатство, вървейки срещу статуквото.

“Хората продължават да се подиграват на нашeто поколение за това, че споделяме активности без всъщност да правим нещо. Затова създадохме TeamTress.org”, заяви Доналдсън във видео в YouTube, разкриващо усилията на кампанията.

Доналдсън си партнира с нестопанската организация Arbor Day Foundation по проекта за залесяване. Дървета ще бъдат засадени през цялата година, започвайки от януари 2020 г. като се очаква всички дървета да бъдат засадени не по късно от декември 2022 г. според уебсайта на кампанията.

Тяхната колективна цел е да засадят дървета на всички места, където е необходимо, с изключение на Антрактида. Засадени на разстояние най-малко 8 фута, доброволците ще покрият земята с дървета, чиято площ възлиза колкото два пъти размерите на Манхатън.

След началото си на 25 октомври, кампанията в социалните медии получи дарения за засаждането на почти 8 млн. дървета. Видеото на Доналдсън пък се сдоби с 27 млн. гледания.

Тъй като заплахата от изменението на климата е голяма за световната икономика и бъдещите поколения, редица активисти по света се борят за промени. Те искат правителствата и корпорациите да бъдат по-агресивни в ограничаването на емисиите парникови газове и да спрат затоплянето на света до катастрофални температури.