Джеф Безос запази короната на най-богатия човек в света, след като в петък акциите на Amazon се възстановиха от дълбок спад. Книжата на най-големия онлайн магазин в света паднаха с 1.1% до близо 1761.33 долара, което беше отскок след пропадане от 9.1% през предишния ден, когато компания публикува първия спад на печалбата си от две години насам. Скромното пропадане от петък в крайна сметка закова състоянието на Безос, изпълнителен директор на Amazon, на 109.9 милиарда долара, с 2.36 милиарда повече от неговия най-близък конкурент Бил Гейтс, пише Bloomberg.

Джеф Безос се изкачи на върха на най-богатите за пръв път през октомври 2017 г., когато измести основателя на Microsoft Гейтс от това място.

Microsoft, която в момента е най-скъпата компания в света, вдигна стойността си с 39% тази година, което увеличи цената на дела от 1% на Бил Гейтс в нея и благосъстоянието му възлезе на 107.6 милиарда долара. По-голямата част от богатството на Бил Гейтс е в акции на други компании, управлявани от семейния фонд Cascade. Гейтс в момента е на 63 години.