Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) обяви ценовата политика за предстоящото Европейско първенство 2020, което ще се проведе в 12 града на континента. Футболните фенове могат да стигнат до някои мачове от турнира за 30 евро.

Цените на футбола ще се основават на града, в който ще се проведе този или онзи мач. Според ТАСС, цитирайки официалния сайт на организацията, УЕФА раздели ценовата категория на две групи. Така Амстердам, Билбао, Дъблин, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург са в клас “А” и минималната цена на билета за този клас ще бъде 50 евро. В същото време мачовете, които ще се проведат в градовете на клас “Б” – Баку, Будапеща и Букурещ, ще бъдат достъпни за 30 евро. Отбелязва се, че за феновете има рекорден брой билети – около три милиона. Трябва да се отбележи и, че ще бъде възможно да се закупува както индивидуален билет за един мач, така и пакетна оферта наречена Follow my team – опцията ви позволява да закупите билети за всички мачове на любимия ви отбор наведнъж.

Продажбите ще започнат на 12 юни и ще продължат до 12 юли 2019 година. Общо ще има един и половина милиона билета. По-късно – от декември 2019 г. до април 2020 г. – ще започне втората фаза на продажбите, в която ще има още един милион билета.

генерал агрохимикали