За осигуряване на обществения ред и за  безопасността на движението през празничните дни и началото на новата учебна година, служителите на ОД МВР Враца ще работят по предварително изготвени планове за съответните мероприятия.

„Пътна полиция“  е планирала серия от мероприятия за безопасност  в дните преди началото на новата учебна година и  в седмиците до края на месец септември. Служителите ще извършват постоянни проверки с цел контрол на движението, шофирането в рамките на разрешената скорост, превенция на употребата на наркотици от водачите на МПС! Контролът ще се извършва както по главните пътни артерии така и на междуселищната общинска мрежа в областта. Основна причина за катастрофите продължава да бъде високата скорост, обяви главен инспектор Иван Коцев от „Пътна полиция“-Враца.

„Охранителна полиция“  ще осъществява контрол в районите на учебните завадения, организирането на срещи с колективите на учебни заведения  с цел координация на съвместната работа. Ще продължи утвърдената практика, полицейски служители да осъществяват наблюдение около районите на учебните заведения с цел предотвратяване случаи на разпространение на наркотични вещества, заяви старши инспектор Цветан Захариев от сектор „Охранителна полиция“.