Съвсем скоро цялата страна отново ще гледа към Враца, защото започва Националният фолклорен събор Леденика!

Освен разнообразна културна програма, сме подготвили и изложение на български стоки и продукти.

В тазгодишното издание на Събора ще присъстват десетки родни производители и занаятчии от цялата страна.

По време на фестивала, може да откриете натурални млечни и пчелни продукти. На щандовете ще има производители на бутикови вина и ракии.

За любителите на сладките изкушения са предвидени – захарни близалки, захаросани плодове, козуначени коминчета, палачинки и плодови сиропи.

Тъй като на Събора ще има голямо изобилие от продукти, ще има специално обособени шатри за здравословна кулинария и веган храна.

По традиция във фестивала ще има солидно присъствие на различни месни деликатеси – бутикови еленски суджуци, конски мезета и био телешко месо /Блек ангъс/.

Специално участие във форума ще вземе първата занаятчийска семейна пивоварна в Северозападна България /Чипровско пиво/, която ще предостави възможност на посетителите да участват в демонстрацията по варене на бира.

Във фермерския базар може да откриете и различни видове опушени подправки, песто…дори и маслинова бира.

Сериозно участие по време на събитието ще има и от страна на занаятчии, които ще предлагат – дърворезба, ръчно плетени играчки, троянска керамика, художествена тъкан и стан, накити от естествени цветя в смола, сувенири, кратуни декупаж, ситопечат, етнографски стоки и други.

Очакваме Ви! На 28, 29 и 30 юни в местността „Леденика“!