Вчера, 25 януари, в спортна зала „Христо Ботев“, гр. Козлодуй, стартира Държавното първенство по бокс за юноши, по инициатива на Българската федерация по бокс и с подкрепата на Община Козлодуй.

На официалното откриване присъстваха президентът на Българската федерация по бокс, г-н Красимир Инински, зам.-кметът на община Козлодуй, г-жа Гинка Иванова, и Георги Вачев, директор на Общинско предприятие „Стопанска дейност и реклама“.

„За нас е чест, че градът ни за първи път е домакин на Държавното първенство по бокс за юноши. Благодаря на г-н Красимир Инински за подкрепата, както и на организаторите на събитието за положеното старание и подсигуряването на добрите условия за провеждане на първенството. Пожелавам успех на всички спортисти в първенството, много спечелени битки и професионални успехи“, каза г-жа Иванова.

Първенството ще продължи до 29 януари, като участие в състезанието ще вземат 194 спортисти от 54 клуба от цялата страна.

По време на турнира в залата няма да се допуска публика, съгласно въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.