Общо 6 са отборите, които се впускат в играта на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца „Лов на истории“. Тя се организира във връзка с отбелязването на Националния празник на България – 3 март. Участниците избраха да се състезават с имената: „Свобода“, „Шесто чувство“, „Girl power“ („Момичешка сила“), „Хвърковата чета“, „The investigators“ („Следователи“) и ПГТР.

Четвъртият Лов изправя учениците от 7. до 10. клас пред предизвикателството да открият „Символите на свободата“. Разрешаването на няколко загадки и нови истории ще отведат участниците на истинско приключение из град Враца, в което по нестандартен начин ще научат интересни факти, свързани с Освобождението. Играта е отборна и не е със състезателен характер. Всички участници, които успеят да се справят със загадките, подготвени от библиотечните специалисти, и стигнат до края на играта, са победители.

А докато са по следите на историята от родния край, самите участници ще създават история – тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават по време на Лова.

Играта приключва на 2 март (четвъртък) в 17 ч.