Всеки ден от 2 до 5 декември се провеждаха празнични събития за запалване на коледните светлини последователно в Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара.

Във всички населени места тържествата бяха придружени с детски изпълнения, духова музика и заря. За участниците в програмата, които наброяваха над 140 души, Община Козлодуй осигури коледни подаръци.

Традицията, празниците да се провеждат в последователни дни и да се превръщат с общоселско тържество, се въведе през 2015-та година по инициатива на кмета на Община Козлодуй. В Хърлец коледари нарекоха с песни за здраве и берекет, в Гложене малки танцьори зарадваха публиката, в Бутан читалището подготви също богата програма и гостите от духовия оркестър Vivo Монтана допринесоха за празничното настроение, а в Крива бара деца и възрастни извиха кръшни хора.

За настроението на присъстващите се погрижиха от духов оркестър Гложене, а за радост на малки и големи цветна заря беляза светването на коледните светлини. Кметът Маринела Николова присъства на всички събития и отправи празнични пожелания.

zapaliha-kolednite-svetlini-v-obshtina-kozlodyi