Със заповед на директора на Регионална здравна инспекция – Видин д-р Венцислав Владински се забранява провеждането на масови мероприятия, свързани със струпване на голям брой хора на открити или закрити места по време на предстоящите празници през месец февруари 2021г. на територията на област Видин.

Решението бе взето на проведеното на 27.01.2021г. неприсъствено заседание на основния състав на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска в област Видин.

На заседанието бяха обсъдени епидемичната обстановка в областта, удължаването на извънредната епидемична обстановка в Република България до 30 април 2021 г. и опасността от струпване на голям брой хора на едно място по време на предстоящите през месец февруари 2021г. празници, криещо огромен риск от заразяване и разпространение на COVID-19.

„Вярвам, че традициите са това, което съхранява българския дух, но смятам, че за да запазим ниското ниво на заболеваемост в област Видин, трябва да продължим да сме самодисциплинирани и да спазваме препоръките на здравните власти! Искрено се надявам жителите на Видин да оценяват усилията на всички институции, имащи отношение към разпространението на коронавирус инфекцията и да осъзнаят, че всичко, което се предприема, е с една единствена цел – запазване живота и здравето на всеки човек“, каза областният управител Момчил Станков.